16 Mart 2010 Salı

Biz sana gazeteci olamazsın demedik!

Şansı azalınca...
F.Bahçe'de genel kurul sesleri... Şampiyonluk şansı azalan sarı-lacivertli kulüpte desteğini kaybetmeye başlayan başkan Aziz Yıldırım'ın bir kez daha genel kurulu gündemine aldığı konuşuluyor. Başkanın, yakın çevresine "Artık yoruldum ve çare bulamıyorum" dediği belirtildi.

Söz vermiştim
Yıldırım'ın "3 yıl şampiyonluk sözüm var, bunun arkasında durmalıyım. Şampiyonluk gelmezse olağanüstü genel kurala gitmeliyiz" dediği iddia edildi. Çevresinin başkana, "Genel kurulda güven tazeleyip devam edersen dahagüçlü olursun" dediği öğrenildi.

****************************************************************
Yine bir yalan haber.. Yine baş rolde Deniz Derinsu.. Şaşırmadım haberi gördüğümde.. Ama bir şeyler yazmadan da edemedim.. Karakter, gurur, onur, şeref, haysiyet.. İnsan hayatında olmazsa olmaz olan değerlerdir bunlar.. Bu değerlerden nasibini alamamış insanlar her türlü olaya açık kişilerdir.. Bir insan defalarca yalancı sıfatını alsa biraz olsun utanmalı, yaptığının yanlış olduğunu bilip bir sonraki sefere tekrarlamamalı.. Kendisine bu sıfatı layık görenlere çıkıp delikanlı gibi haddini bildirmeli.. Çıkıp hakkını savunmalı.. Ama o sıfat kendisine cuk oturuyorsa bu kez o insan da kendini savunmaktan aciz olur.. Kendini savunamadığı için de bel altı vurmaya çalışır.. Her zaman düşmanı bellediği kişinin en ufak bir açığını yakalamayı, bulamaz ise o açığı uydurarak çamuru bulaştırmayı amaçlar..

Deniz Derinsu ismi çok tanıdık gelir herkes için.. Çünkü kendisinin ismini yaz aylarında, transfer dönemlerinde sık sık görürüz gazete sayfalarında.. Her sene Fenerbahçe'ye dünyaca ünü yıldızların transfer olacağı haberlerini yapar.. Hatta sözleşmeler imzalanmıştır da başkan Aziz Yıldırım'ın kasasındadır.. Ancak diğer benzer özellikleri taşıyan meslektaşlarından farkı vardı kendisinin.. Diğerleri her gün bir yeni transfer yaparken, kendisi tam 4 yıldızı bir günde Fenerbahçe'li yapabilecek yetenektedir.. ( Gilberto Silva, Ronaldinho, Kanoute, Shevchenko )

Yalnızca yukarıdakilerle kalmaz özellikleri.. Hayal gücü çok yüksektir mesela kendisinin.. Bu sene Galatasaray'ın Rijkaard transferini kendi hayal dünyasında o kadar yaratıcı(!) canlandırmıştır ki, en azından kendisi bu habere inanarak gazete sayfasına koydurmuştur.. Bkz: Rijkaard'ı rövanş maçı ..

Haberlerinde aldığı duyumların kaynaklarını asla açıklayamaz müthiş(!) gazeteci.. Genelde cümlelerinin yüklemleri öğrenildi, kaydedildi, belirtildi, söylendi, duyuldu şeklindedir.. Bu sayede kendisine kapaklar gönderildiğinde yalanı yükleyebileceğiı hayali bir şahsiyet vardır..

Cumhuriyet gibi saygın ve ciddi bir gazetede 9 yıla yakın bir süre görev alması ülkemiz spor basınının içler acısı halini ortaya koyuyor.. Oturdukları yerlerden gazetecilik yapan, forumlardan konuşulan konuları haber niyetiyle ertesi gün gazeteye koyan, kendilerine prim vermeyen yöneticiler için her türlü bel altı, yalan haberleri üreten bir isim insanların gözünün içine baka baka, bu tarz hareketlerini sürdürüyor.. Ne diyelim demek ki böyle gazeteciler spor servislerine uygun görülüyor.. Devam et Deniz Derinsu devam, birgün çok daha büyük bir gazeteci olacaksın.. Ama " Biz sana gazeteci olamazsın demedik ki! "

2 yorum:

  1. Süper olmuş yazı eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.. Bu şahsiyetin yaptıklarından kendimce bir derleme yapmak farz olmuştu..

    YanıtlaSil