23 Mart 2010 Salı

Savaş başlamıştır!

Bugün sözde TFF başkanı M.Ö'in açıklamalarına verilen cevap ile savaş başlamıştır resmi olarak.. Önce düşman silahını çekti, yaptığı yanlış yüzüne vurularak defedildi.. Şimdi ise saldırma vakti.. Şimdi BİR olup, TEK YÜREK olarak üzerilerine çökme vakti.. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün ne anlama geldiğini bilemeyecek kadar acizler sürüsüne tokadı yapıştırma vakti.. İster Aziz Yıldırım'ı sevin ister sevmeyin, ister Daum'u beğenin ister beğenmeyin, ister oyunculara sıcak bakın ister bakmayın.. Bu oyunun dışındadır.. Bu savaş renklerin savaşıdır.. Bu mücadele zamanında İngilizlere karşı hem sahada, hem de cephede verilen savaşın devamıdır.. Herkes farkına varsın artık, bu Fenerbahçe'nin gücünü dosta düşmana gösterme zamanıdır.. Fenerbahçe'yi karşısına alan TFF başkanı olacak o acize dersini bildirme zamanıdır!

15 yorum:

  1. Insane yapma be yahu, ne savaşı...Adam açıklama yaptı altıüstü...

    YanıtlaSil
  2. Hocam açıklama değildi o sadece.. Daha Canaydın'ın cenazesi kalkmadan, hırs ile, nefret ile yapılmış bir metin okumaydı.. Fenerbahçe'ye laf yetiştirmek olmamalı bir federasyon başkanının görevi.. Sadece Fenerbahçe'ye değil hiçbir takıma karşı bu tavrı almamalı.. Mesela geçen sene Adnan Polat'ın konuşmaları karşısında süt dökmüş kedi gibiydi, şimdi kendince güç gösterisi peşinde.. Savaş derken, Fenerbahçe Spor Kulübü karşıt bir açıklama yapacak, yani etkiye tepki gösterecek, bu da tartışmaları daha da körüklendirecek..

    YanıtlaSil
  3. fb1907tr192324 Mart 2010 00:47

    Savaş çığırtkanlığı yapıyorsunuz, germeyin ortamı.

    Adam açıklama yaptı. Senin başkanın, yönetimin sürekli yapıyor açıklama. Yalan, dolan görüntüler yayınlanıyor tv'den. Hakem hataları yayınlıyorlar. Hakem hataları var, doğru. Ama Alex'in İBB maçındaki kırmızı kartını da hata diyorlar. Emre'nin bir pozisyonda rakibine ayağına tabanıyla basmasına da Emre'ye yapılan faul diyorlar.
    Bizim yönetim böyle ilkokul çocuğu kafasında olursa, adam da çıkar verir ayarı.

    YanıtlaSil
  4. Yalan dolan görüntü nasıl oluyor yahu! Görüntülerde oynama mı yapıyor diyorsunuz yani yönetim.. İlk kez sizden duyuyorum..
    Alex'in İBB maçındaki kırmızı kartı Fırat'ın bir önceki pozisyonda Alex tarafından ezilmesi sonucu gelen kırmızı karttır.. Emre'nin hangi pozisyonundan bahsediyorsunuz net olarak söyleyin ona göre yorumlayalım..

    Ortam zaten gerileceği kadar gerildi.. TFF başkanı asli görevini bıraktı Fenerbahçe düşmanlığına soyundu.. O zaman hodri meydan.. Bir tarafta TFF+Ligtv+diğer Fenerbahçe düşmanları, diğer tarafta da FENERBAHÇE.. Herkes safını tutsun..

    YanıtlaSil
  5. fb1907tr192324 Mart 2010 02:55

    Yalan dolan görüntüden kastım; Fenerbahçe TV'de dönen Hakem Hataları görüntülerinde Alex'in pozisyonunun hakem hatası olarak nitelenmesi. Emre'nin pozisyonu Diyarbakırspor maçında Adnan Güngör'le yaşadığı bir pozisyon. Tarif de edeyim yardımcı olacaksa hatırlamanıza; Fenerbahçe serbest vuruş kullanıyor, Emre'ye atılıyor top. Emre geç farkediyor kendisine atıldığını. Önünden açılan topa yerden kayarak hamle yapan Adnan'ın bileğine basıyor Emre. Adnan topa müdahale etmişken Emre Adnan'ın bileğine basmıştır. Sözkonusu videoyu oluşturanlar diyor ki; Emre'ye yapılan faule rağmen Diyarbakırspor lehine faul veriliyor. Antalyaspor maçındaki Emre'nin penaltı pozisyonu için hatalı buluyorlar hakemi, ki hatalı. Aynı maçta Necati'nin pozisyonu için de hata yapıyor hakem. Ama bizler hatayı federasyonun ve hakemlerin Fenerbahçe düşmanlığına bağlıyoruz. Bu Fenerbahçe düşmanı federasyon ve hakemler, hemen hemen her maç kırmızı kart görebilecek davranışlar sergileyen Emre'yi, Bilica'yı kaç kez attı oyundan. Madem düşmanlar Fenerbahçe'ye Emre gıkını çıkaramazdı hakemlere, atarlardı en ufak hareketinde. Bilica kaç kez rakibine kasten tekme attı, hakemler atamadı. Andre Santos'un, Cristian Baroni'nin, Lugano'nun oynadıkları hemen hemen her maç atılma noktasına gelmesi gerek, atılmıyorlar. Birçok hareketlerine kart bile çıkmıyor, düdük bile çalınmıyor.

    Diyebilirsiniz ki bunlar rakipler için de yapılmıyor. Ben adalet isterim. Şartlar oluşmuşsa; bana verilen cezalar onlara da verilsin, onlara verilenler bana da verilsin. Ama onlara hakettiği ceza verilmedi diye bana da verilmesin demem. Benim ezeli rakibim onlar olabilir ama ben 34 maçımı da Galatasaray'a, Beşiktaş'a karşı oynamıyorum. Ben Antalyaspor'a, Kayserispor'a, Bursaspor'a karşı hakem hatası ile maç kazanmak istemem. Hakemler benim aleyhime hata yapsın, kaybedeyim. Ama lehime hata ile kazanmayayım. Böyle bir beklenti içinde olmak büyüklük değildir, Fenerbahçe'ye yakışmaz.

    YanıtlaSil
  6. Emre'nin pozisyonu gözümün önüne geliyor ama inanın tam olarak hatırlayamadım.. Ancak mesela Antalyaspor maçını ele alacak olursak, Emre'nin pozisyonu penaltı, Necati'nin de ve o maçta ayrıca Lugano'ya yapılan bir hareket var ki o da penaltı.. Sonra her maç böyle pozisyonlar yaşanabilir ama Fenerbahçe'nin senelerdir ligin en az penaltı atan takımı olması tesadüf değildir..

    Sarı kart olaylarına gelelim.. Alex'in her sezon Servet'ten daha fazla sarı kart görmesi tesadüf müdür sizce?

    Bir başka konu Emre'nin ceza alması.. Emre görüntülerden ceza aldı.. Aynı şekilde Volkan da.. Peki son maçta Trabzonspor taraftarına tombala çeken Keita neden ceza almadı?

    İBB maçında Guiza son adam tarafından düşürüldü ve o pozisyonda son adam SARI kart gördü.. Son Trabzsonspor maçında Caner elle topu düzelterek gol attı.. Hakem oyuncunun elle müdahale ettiğini gösterdi vücut hareketleri ile.. Bunun cezası sarı karttır ama hakem bunu da es geçti..

    Bakın aynı maçta Sabri son adamken rakibini düşürdü pozisyona devam dendi, Baros düdük çaldıktan sonra topa vurdu kart görmedi.. Bunlar olabilir.. Hakem hatalarıdır ancak son adamı düşürene kırmızı göstermemek, ele topu önüne alıp gol attıktan sonra sarı kart görmemek ata değildir..

    Yine Bursaspor maçında Volkan Şen denen ufaklık Alex'e topsuz alanda dirsek attı.. Top ile alakası yok.. Peki ne ceza aldı? Ne maç içinde ne de görüntüler sonucu cezasız kaldı..

    Fenerbahçe yönetiminin beklediği şey adalet.. Hakemler taraflı maç yönetmesin, kurullar taraflı karar vermesin istiyor.. Diyabakırspor şimdiye dek küme düşürülmeliydi.. Ancak ne oldu? Siyaset işe karıştı ve adalet şaştı.. Fenerbahçe'nin hazırlık karşılaşmasında çıkan olaylarda yaralanan taraftar yüzünden Fenerbahçe seyircisiz oynadı ama tribünden adam atılınca ceza verilmedi.. ( Derbi maçın seyircisiz oynanmasına karşıyım, o yüzden ceza saha kapama ya da karar biraz geciktirilerek sonraki maçlara verilebilirdi )

    Görüntüler sonucu ceza alan oyuncular yalnızca Fenerbahçe'den.. Bu mesela çifte standarttır.. Ama sen bunlara sesini çıkarmazsan, kukla TFF başkanı da istediği gibi at koşturur..

    YanıtlaSil
  7. fb1907tr192324 Mart 2010 12:46

    Hakem hataları konusunda hemfikiriz. Hakem hataları her takıma oluyor. Fenerbahçe'li olarak bize karşı daha fazla hakem hatası var. Bir Galatasaray'lı, Beşiktaş'lıya göre de kendilerine karşı hakem hataları daha fazla. Herkes kendisine göre yontuyor pozisyonları. Örneğin yönetimimizin basın açıklamasında, sizin de son yorumunuzda değindiğiniz tribünden adam atılması. Galatasaray'ın ceza almasını isteyenler için o durum tribünden adam atma, ama bakınca görüntülere adam atılmıyor tribünden. Her tribünde olan bir kavga sözkonusu. Adam kavganın ardından atlıyor aşağıya. Bunlara rağmen, görüntülere rağmen hala yönetim tribünden adam atılması diye açıklama yapıyorsa komik ve basit duruma düşüyor gözümde.
    Yukarıda hakem hatalarından bahsetmişsiniz. Galatasaray da kayrılıyor, Fenerbahçe de, Beşiktaş da. Yönetimimizin istediği adalet değil. Adalet isteseler hataları Galatasaray lehine yapılan hatalarla kıyaslamazlar. Siz de öyle. Amaç bize ceza verildi onlara da verilsin, onlara verilmedi bize de verilmesin.

    Savaştan bahsediyorsunuz, Fenerbahçe düşmanlığından bahsediyorsunuz. Ben de diyorum ki Fenerbahçe düşmanı olsalar, Emre bu davranış ve halleriyle her maç atılırdı. Atıldığı maç söyleyin bana, hakemi dövecek gibi hallerine kart gösterildiğini söyleyin. Bilica her maç atılırdı Fenerbahçe düşmanlığı olsaydı. Lugano keza. Baroni, Santos? Fenerbahçe düşmanı olsalardı en ufak pozisyonlara bile kart çıkardı. Sadece en az penaltı kullanan takımız diye, hakem hataları var diye Fenerbahçe düşmanlığından söz etmek yanlış olur. Bu hakem hataları her takıma oluyorsa hele. Federasyonu savunmak değil niyetim. Acziyet içerisindedir federasyon. Diyarbakırspor'u düşürememiştir. Haklısınız. Ancak federasyona karşı savaş açmadan önce kendi çöplüğümüzü temizlememiz gerekiyor. Yönetim de yakında sizin yaptığınızı yapıp federasyona savaş açacak. Çünkü işine bu geliyor. 3 sezon şampiyonluk sözü verdi Başkan. Şu anki duruma bakınca verdiği sözü yerine getirmede daha ilk sezonunda başarısız gözüküyor. Suçlusu ne yönetim, ne yönetimin getirdiği hoca, ne de yönetimin kurduğu kadro onlara göre. Bu başarısızlığın suçlusu Fenerbahçe düşmanı hakemler, Fenerbahçe düşmanı federasyon. Ne kadar kolay değil mi sorumluluğu bu kadar kolay atmak üzerinden. Fenerbahçe'nin oynadığı utanç verici futbol, oyuncuların sergilediği utanç verici çirkeflikler, utanç verici 1-0'a yatma durumu.. Ama başarısızlığın sorumluları Fenerbahçe düşmanları.

    YanıtlaSil
  8. Evet amaç bize ceza verildi onlara da verilmesin, ya da onlara verilmiyorsa bizlere de verilmesin.. Diyoruz ya adalet, adalet de böyle sağlanıyor işte.. Herkese eşit kararlar..

    Orada tribünden adam zevkinden atlamıyor aşağıda havuz var diye.. Linç edilmekten kurtulmak amacıyla kendini aşağı atıyor.. Düşünün işte aşağı atlayarak kurtulmaya çalışıyor.. Peki kavganın olduğu yerde insanların olmasının tehlikesi yok mu? Bu mudur önlem almak?

    Hakem hatalarından bahsetmiyorum önceki mesajımda.. Hakemlerin verdiği TARAFLI kararlardan.. Dünyanın her ülkesinde gole giden adamı düşüren son adam kırmızı kart ile cezalandırılır.. Daha önce de Kuddusi yapmıştı Sakaryaspor maçında aynısını.. Bunlar ta değildir.. Bunlar Fenerbahçe'nin aleyhine bilerek verilmiş kararlardır..

    Yahu Emre maçtan atılana kadar kendisine atılan tekmelerden dolayı rakipler atılmalı.. Peki son 5-6 senede kaç rakibi 10 kişi kalmıştır Fenerbahçe'nin? Bir de rakiplerin maçlarına bakın.. Çifte standart olduğu açık ve nettir..

    Bu demek değildir ki GS,BJK ve TS maçlarında hatalı kararlar olmuyor.. Evet, bu takımların da hatalarla puan kayıpları oluyor ama art niyet değil hakemlerin yeteneksizliği ve beceriksizliği..

    1-0'a yatma durumu sizce neden oluyor? Eğer zamanında hakem kararları ile puanlar kaybedilmese bu takım neden puan farkı açıkken 1-0'a yatsın.. Utanç verici olan ligtv'nin içlerinde patlayan yayın ihalesinin acısını Aziz Yıldırım üzerinden Fenerbahçe'den çıkarma isteği.. Utanç verici olan ligin kalitesi düşmesin diye federasyonun Fenerbahçe'nin önünü kesme isteği.. Utanç verici olan Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım sayesinde havuzdan hayallerinde göremeyecekleri paraları kazanan bazı Anadolu Kulüpleri başkanlarının Fenerbahçe'ye dil uzatmasıdır..

    YanıtlaSil
  9. fb1907tr192324 Mart 2010 14:30

    Emre o hareketleri yapana kadar yediği tekmelere kart gerek diyorsunuz, Emre'nin yaptığı hareketlerde hemfikiriz. Diyorum ki düşmanlık olsa idi, sizin bahsettiğiniz gibi bir Fenerbahçe artniyeti olsaydı Emre'yi sahada dövseler bile, Emre o hareketleri yapar yapmaz atılırdı Fenerbahçe düşmanı hakemler tarafından. Fenerbahçe aleyhine yapılınca Fenerbahçe düşmanlığı; Galatasaray, Beşiktaş aleyhine yapılınca yeteneksizlik ve beceriksizlik. Adalet mi demiştiniz? Dünyanın her yerinde gole giden adamı düşürmek kırmızı karttır. Dünyanın her yerinde rakibe tekme atmakta kırmızı karttır. Hakeme karşı boyun damarlarınız çıkarak, suratınız kıpkırmızı olmuş bir şekilde bağırıp çağırmak, el-kol sallamak ta dünyanın her yerinde sarı karttır. Madem düşmanlar neden kart dahi çıkmıyor?

    Galatasaraylısı da aynı, Beşiktaşlısı da.

    Dün Fenerbahçe maçında Ali Sami Yen'i göle çevirenler, Keita'nın hareketinde suyu atanın hiç mi suçu yok, Keita haklı tepkisinde diyor. Sizin de onlardan farkınız yok malesef.

    Bu hakem olaylarında Antalyaspor'a, Bursaspor'a, Kayserispor'a karşı kayrılıyor büyük takımlar. Ama Fenerbahçe'li kendince bize düşman hakemler, Galatasaray'lı da bize düşman hakemler diyor. Ezilen Antalyaspor, Kayserispor. Onlar garip. Medya gücü yok, sesi çıksın.
    Hakemler ve federasyon ne Fenerbahçe ne de Galatasaray, Beşiktaş düşmanıdır. Hakemler ve federasyon büyük takımlar dışındakilerin düşmanıdır. Büyük takımların yalakası ve yardakçısıdır federasyon. Fenerbahçe için de, Galatasaray için de, Beşiktaş için de bu böyledir.

    Daha tarafsız, daha adil günler dilerim size.

    Sizinle tartışmaya girmekle hata ettiğimi anladım. Kusura bakmayın. Olaylara bu derece Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gözlüğüyle bakanlar yüzünden; şiddet, karalama, iftira, gerilim, tahrik, kavga eksik olmaz futbolumuzdan.

    YanıtlaSil
  10. fb1907tr192324 Mart 2010 14:33

    Ayrıca kötü futbol ve Daum'un korkaklığını da hakem hatalarına bağlamışsınız ya, daha diyecek lafım yok.

    Semih'in son 10 dakika oyuna alınması, Güiza'nın herşeye rağmen 11'de başlaması, Selçuk'un hala bu takımda yer bulmasını da hakem hatalarına bağlayabilirmiyiz?

    YanıtlaSil
  11. Peki o zaman bu da benim son mesajım olsun.. Eğer Emre kendisine yapılan hareketlerde rakibi cezalandırılsa yine de sizlerin tasvir ettiği şekilde boyun damarlarını çıkararak, kıpkırmızı bir yüz ile hakemin üzerine yürüyebilir mi? Peki hakem niye Emre'ye kırmızı ya da sarı gösteremiyor hiç düşündünüz mü? Haksız kararının üzerine bir daha hata yaparsa kendisine nasıl bir tepki oluşabileceğini tahmin edebiliyor.. KORKUYOR üstüste 2 yanlışa imza atmaktan.. Nasıl ki Fırat Aydınus İBB maçında Alex tarafından ezildiği halde sesini çıkaramadı ancak ilk fırsatta da kendisini attı oyundan, aynı olay ;)

    Suyu atanın hiç suçu var elbet.. Ama O da görüyor ki, sen sahaya 50 kişi gir, rakibi ve hakemleri kovala ama hükmen 3-0 yenilme.. Sen tribünden adam düşmesine rağmen ceza alma.. E diyor ben bir su atmışım çok mu! Sen eğer Diyarbakırspor'u ligden ihraç etsen, tribünden atılan taraftara ceza versen o suyu atan 10 defa düşünür atarken..

    Türk futbolunda senelerdir şiddet, karalama, iftira, gerilim, tahrik, kavga eksik olmuyor.. Bunların sebeplerinin başında da verilen adaletsiz kararlar ve buna çanak tutan medya geliyor..

    YanıtlaSil
  12. Kötü futbola da gelince.. Fenerbahçe ligin ikinci yarısında sezonun en iyi futbolunu oynadı.. Deplasmanda durum 0-0 iken penaltısının verilmediği maçta Beşiktaş'a karşı da üstün oynadı ki Fırat buna fazla müsaade etmedi.. Emre'nin de sakatlanıp 10 kişi kalınan pozisyonda gol geldi.. O maçta da oyuna üstün başlayan taraf Fenerbahçe idi.. Galatasaray'ı evinde 3-1 yendi.. O oyunda da üstün olan taraf Fenerbahçe idi.. Sonrasında Trabzonspor'u deplasmanda kaçan gollere rağmen 1-0 yendi.. Şu an lider olan Bursaspor'u kendi evinde kupa maçında 3-0 ile rezil etti.. Sonrasında lig maçında 2-0 öne geçmesine rağmen rakip ilk atağında golü buldu ve sizin gibi futbolu çok bilenler sayesinde Guiza çıkartılıp Semih oyuna girdi.. Sonrasında ağır kalan Semih sayesinde rakip defansını yarı sahaya kadar çıkartıp şansın da yardımıyla 3-2 galip geldi.. Bana sorarsanız Semih'i değil son 10 dakika, son 2 dakika bile oyuna sokmam.. Senin takım arkadaşın ıslıklanırken sen kenarda kıkırdıyorsan kusura bakma ama bu takımda yerin yok.. Selçuk konusuna gelince.. Son zamanlarda formu dibe vurdu haklısınız ama şu an bile Anadolu takımlarında banko oynar..

    YanıtlaSil
  13. fb1907tr192325 Mart 2010 11:26

    Yine söylüyorum; yönetimimiz de sizin yaptığınızı yapacak ve savaş ilan edecek federasyona. Sanmayın ki Fenerbahçe'nin haklarını savunmak için. Başkanın verdiği 3 sene şampiyonluk sözünün şu anki duruma göre başarısız olmasına kılıf, taraftar ve camia içinde kredi kazanmak için yapacaklar bunu. Fenerbahçe'nin haklarını savunmak gibi bir niyeti yok bu yönetimin. Olsa basketbolda geçen yıl büyük ihtimalle organize doping skandalıyla kaybettiğimiz şampiyonluğun, iki oyuncusunda ülkeye sokulması bile yasak olan maddeler bulunan kulübün yakasını bırakmazlardı. Amaçları Fenerbahçe'nin hakları ve itibarı olsa idi; geçenlerde sponsorluk anlaşmasını yeniledikleri aynı kurumun ardından da savaş açarlardı, federasyona açtıkları gibi. O kurumun başkanı beyefendinin Fenerbahçe ile ilgili sarfettikleri federasyon başkanınınkilerden daha mı sineye çekilebilir şeylerdi?

    Bu yönetim miadını doldurmuştur. Yaptıkları için büyük bir saygı ve teşekkürü haketmekteler. Ama artık bırakmalılar yönetimi. Bırakmamak için yapacaklarıyla, şovenist söylemleriyle, gaza gelip oyunlarına alet olmak istemiyorum.

    YanıtlaSil
  14. Şu an ne düşünüyorsunuz çok merak ediyorum Fenerbahçe düşmanlarıyla ilgili. Başlattığınız savaş kısa sürdü sanırım. Yoksa takım seri halinde galip geldiği için mi savaşa ara verdik? İlk puan kaybında savaş devam eder mi?

    YanıtlaSil
  15. Savaş devam ediyor.. Beşiktaş maçında durum 1-0 iken İbrahim Üzülmez'in Mehmet Topuz'u çekmesine penaltı verilse durum 2-0 olacak.. O zaman zaten maç kopacak.. Hakemler hata yapmaya devam ediyor.. Savaşa devam, her şeye rağmen ilerlemek de güzel..

    YanıtlaSil