31 Mart 2010 Çarşamba

Fenerbahçe - Kayserispor maçı hakemi: Yunus Yıldırım

Yıldırım, 1970 doğumludur ve Manisa bölgesi hakemidir. 7 yıldır Süper Lig’de düdük çalmaktadır. Halen Saruhanlı Anadolu Lisesi’nde Beden Eğitimi Öğretmeni’dir. İyi bir liberoyken babasının isteğiyle futbolu bırakıp yüksek öğretimi tercih etmiştir. İsmail Yıldırım, 1 numaralı eleştirmenidir. Oğlunun maçlarını kahvehanede izler ertesi gün gazeleri okur ve “Evladım gözünü daha çok aç” der. TV’lerdeki eleştirileri büyük bir dikkatle izleyip notlar tutan 11 yaşındaki oğul Anıl Yıldırım ise babasına sokakta gösterilen ilgiden memnundur. Yunus hoca gibi Beden hocası olan eşi Hamiyet hanım da bir başka sert eleştirmendir. Ve ilk eleştiriler de maç sonu telefonla ondan gelir.

Psikoloji üzerine kitaplar hobisidir. Kolay ağlamaz ama ’Babam ve oğlum’ filimi onu da ağlatmıştır. Öğrencileriyle çok farklı bir iletişimi vardır. Maçlara ’asker’ uğurlar gibi uğurlamaktadırlar. Ve o öğrenciler şaka yollu (örneğin Sivas-G.Saray maçı) ’Yaktın bizi hocam’ diyebilmektedirler. 39 maçtır penaltı çalmaması onun için önemli değildir. Ama hakem arkadaşları arasında espiri konusu olmuştur. Adil Sinem, “Hoca en son penaltı çaldığında arabalarda emniyet kemeri yoktu” demiştir. Yıldırım özeleştiriden kaçınmaz. Yönettiği maçları izler, TV’lerdeki yorumları dinler, spor sayfalarını okur. En büyük hayali R.Madrid-Juventus maçı yönetmektir. ( Vatan Gazetesi röportajından )

Yukarıda röportajda da görüldüğü gibi, kolay kolay kartını kullanmayan, sert oyuna izin veren, penaltıyla arası hiç iyi olmayan bir hakem.. Maçın Fenerbahçe ile Tolunay Kafkas’ın Kayserispor’u arasında geçeceğini de düşündüğümüzde maçın oldukça ateşli geçeceğini şimdiden söyleyebiliriz.. Yapılan sertlikleri kartsız geçirmesi nedeniyle büyük protestolar göreceği aşikar.. Umarım büyük hatalar yapmadan, maçın sonucuna etki etmeden, adil bir şekilde maç yönetir..

Not: Maç yazısını Kayserispor-Trabzonspor maçını izledikten sonra, yazacağım..


2 yorum:

  1. Bilica ve Emre Beşiktaş maçı öncesi kart sınırında. Sanırım fena bir atama olmadı.

    YanıtlaSil
  2. O açıdan bakılacak olursa haklısınız.. Ama rakibin sert oyununa fırsat tanınacağı göz önüne alınırsa da kötü bir atama :) Ben yine de gördüğünü çalan bir hakem olduğuna inanıyorum Yunus Yıldırım'ın..

    YanıtlaSil