23 Mart 2010 Salı

Maç Öncesi: Fenerbahçe - Manisaspor

Hafta sonunda oynayacağı derbi mücadelesinden önce son maçına çıkıyor Fenerbahçe.. Rakip ligte Fenerbahçe’ye deplasmanda çelme takan Manisaspor.. O maçı hatırlayanlar, açın nasıl tek kale şeklinde oynandığını ve kaçan golleri de hatırlayacaklardır.. 2-2 biten maç aslında Fenerbahçe’nin 4-5 farklı üstülüğü ile de bitebilirdi şans yanında olsa..

Yarınki maç ise lig maçından daha farklı bir maç.. Bir kupa müsabakası ve 90 değil 180 dakika sonunda galip gelen takım turu atlayacak.. Final öncesi son 180 dakika.. Bu yüzden ufak hataların, finalisti belirleyebileceği bir durum mevcut.. Fenerbahçe hafta sonu derbi oynayacağı için futbolcuların aklı ister istemez oraya gidecektir.. Sakatlık ve kart problemi çıkması da işin bir başka boyutu.. Açıkçası Manisaspor için de ligde kalmak kupada finalist olmaktan çok daha önem diye düşünüyorum.. Ancak tabiî ki tüm futbolcular kendilerine böylesi büyük maçlarda piyasa yaparlar..

Ben Fenerbahçe’nin yedek ağırlıklı bir kadro ile maça başlaması taraftarıyım.. Gol yemeden alınacak bir galibiyet zaten turun habercisi olacaktır.. Bu yüzden kalede Volkan, savunmanın sağında Önder, solunda Santos, savunmanın ortasında ise Bekir ve Bilica.. Orta sahanın sağında Deivid, solunda Vederson, göbekte Selçuk ve Özer.. Hemen önlerinde Alex ve ileri uçta eğer düzeldiyse Gökhan Ünal ya da Semih.. Özer’in Galatasaray maçına kulübede başlayacağını düşündüğümden, Alex’in 2 haftalık aranın ardından tam form tutmadığından ve kondisyonunu iyi ayarlayabildiğinden, sol tarafa Vederson ve Santos’u ise alternatif olmadığından yazmak durumunda kaldım..

Rakip Manisaspor ileride Promise ile etkili olmaya çalışacaktır ama Bekir’in kendisini hızı ve hırsı ile durduracağına inanıyorum.. İleride Gökhan(Semih), arkalarında Alex ve Özer, sağ taraftan da Deivid yardım ettiği sürece pozisyon bulacaklardır.. Bilica’nın hemen her maç yatığı tehlikeli ileri çıkışları bu maçta yapmaması geriden risksiz bir şekilde oyunu başlatması daha doğru olacaktır.. Deplasmanda atılacak bir gol rakibi rövanş için umutlandırabilir..

Sonuç olarak, akılların hafta sonu oynanacak derbide olacağı bir maçtan gol yemeden alınacak her türlü galibiyet Fenerbahçe’ye turu getirir ve finalist yapar inancındayım.. Yeter ki sahada oynayan oyuncular, bu takımın birer parçası olduklarını akıllarından çıkarmasınlar ve bu formayı hak edecek bir oyun ortaya koysunlar.. Gerisini zaten takımlarını derbiye uğurlamaya gelecek olan Fenerbahçe Taraftarı halledecektir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder