17 Mart 2010 Çarşamba

Türk Futbolu Nostalji: Faruk Yiğit ( Kaptan Mağara Adamı ) #1

Faruk Yiğit 15 Nisan 1966’da Trabzon’da doğmuştur.. Futbola Orhangazi’de başlamıştır.. Forvet mevkiinde görev yapmıştır.. Saldırgan, kısa boyuna rağmen hava toplarına çıkan, rakiplerini yıpratan bir oyun stili vardı.. Sürpriz gollerine alıştırmıştı.. İlk transferini 1990 yılında Boluspor’a geçerek yapmıştır.. 1992 yılında Kocaelispor’a transfer olduktan sonra milli takımımızın ilk kez katıldığı 1996 Avrupa Futbol Şampiyonasında 23 kişilik kadroda yer almasına rağmen hiçbir maçta görev almamıştır. Kocaelispor’da gösterdiği performans ile 1997-1998 sezonunun ilk yarısında John Leshiba Moshoeu ile birlikte Fenerbahçe’ye transfer olmuştur.. Fenerbahçe’de çok üst düzey bir performans sergileyememiş ve daha sonrasında 2001 yılında Yalovaspor’a geçmiştir.. 2005 yılında Orhangazi Gençlerbirliği ile amatöre dönüş yapmıştır.. 12 defa A Milli Takım formasın giymiştir..

Faruk Yiğit futbolculuğundan çok tipi ve saha dışı olaylarıyla gündemde kalmıştır.. Uzun saçları ve hiç kesmediği sakalları nedeniyle “Kaptan Mağara Adamı” lakabıyla anılmıştır.. Seneler geçmesine rağmen ne sakallarından ne de saçlarından vazgeçmemiştir..

Son olarak Orhangazi Gençlerbirliği’nde oynarken Samsun’da yapılan 3. lige terfi müsabakalarında Zonguldak Belediyespor’u 2-0 yendikleri maçta oyuncu-antrenör olarak yedek kulübesinde sigarasını içtikten sonra maça girmesi akıllardan hala silinmemiştir.. Görüntüleri buradan izleyebilirsiniz..

4 yorum:

  1. son cümlede link vermeyi unutmuşsun sanıyorum. beni nerden geldiği belli olmayan koşuları bitiriyordu faruk'un. maç sırasında kamera O'nun alanına döndüğünde 30 km öteden tanıyacağınız bir duruşu vardı bir de:)

    YanıtlaSil
  2. Haklısın, teşekkür ederim uyardığın için.. Şimdi verdim linki.. Koşuları harikaydı,bacakları kısa ve kalın olduğundan farklı bir stili vardı :)

    YanıtlaSil
  3. Zannedersem bi İstanbulspor maçıydı, dakika 85 falan Faruk oyundan çıktıktan sonra bütün tribünler tek tek onu çağırmıştı..!! O tribüne forma, bu tribüne şort ata ata bi slip donuyla kalmıştı..!!
    :D:D
    bi de Milli takıma çağrılmıştı, hoca da Fatih Terim, o da şart koşmuş bütün futbolcular sinekkaydı traş olacak diye..!!
    Tabii Faruk'ta olmuş gelmiş, Fatih hoca onu görünce "aman Faruk sen sakal bırak kardeşim!" demiş..!!

    YanıtlaSil
  4. Yanlis hatirlamiyorsam kazandigi paralarla en iyi yatirim yapan futbolcu diye haber cikmisti zamaninda.

    YanıtlaSil