12 Mart 2010 Cuma

Burası Türkiye, burada kayırma çok!

Karşılaşmada çıkan olaylar nedeniyle 17. dakikada tatil edilen maç için ev sahibi Diyarbakırspor´a PFDK 3 resmi müsabakayı tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası verdi.

Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu‚ Beko Basketbol Ligi takımlarından Beşiktaş Cola Turka´nın ABD´li oyuncusu Mire Chatman´a yasaklı madde kullandığı için 3 ay hak mahrumiyeti cezası verdi.

İki farklı spor dalından iki farklı haber.. Birincisi futboldan..Sahaya atılmadık taş bırakmayan, eğer oyun tatil edilmese belki de çok daha büyük olayların çıkacağı, başka bir ülkede olsa en az 10 maç saha kapatılacak ve büyük bir ihtimal de ligden düşürülecek bir takıma 3 maç ceza veriliyor.. İkincisi ise basketbol haberi.. Beşiktaş Cola Turka oyuncusu doping içeren bir madde kullanıyor ve doping testinden kaçmak istiyor.. Daha sonra alınan numunelerde yasaklı maddeye rastlanıyor.. Farklı bir ülkede olsa muhtemelen 1 yıldan az bir süre ceza almaz.. Ancak ülkemizde 3 ay yeterli görülüyor..

İşte Türkiye’nin gerçekleri.. Bu cezalar sonrasında herkes o kadar alışık ki bu durumlara başta medya olmak üzere kimsenin sesi çıkmıyor.. Bir şekilde görünmez el her dalda oyuna müdahale ediyor.. Böyle gelmiş böyle gidecek bir düzen yine herkes tarafından seyrediliyor..

2 yorum:

  1. İşin ilginç yanı 3 maç saha kapatma cezasını medyanın 'Diyarbakır'a ceza yağdı' diye duyurması...

    YanıtlaSil
  2. Medya zaten Türkiye'de oyuncak olmuş durumda.. Kendi seslerini değil sahiplerinin seslerini çıkartıyorlar.. Durumu öyle bir şekilde yansıtıyorlar ki sanırsınız ki Diyarbakırspor suçsuz yere bu kadar ceza aldı.. Gördüğümüz görüntüler bile sezon sonuna kadar sahalarının kapatılmasına yeterdi.. Galatasaray zamanında 4 maç ceza almıştı yanılmıyorsam, bu şartlar altında Diyarbakırspor'un değil 4 en az 14 maç ceza alması gerekliydi.. Ama sporun içine siyaset karışırsa böyle durumlar da doğal hale geliyor..

    YanıtlaSil