18 Mart 2010 Perşembe

Türk Futbolu Nostalji: Ali Eren Beşerler ( Psikopat Ali ) #2

25 Ekim 1975 tarihinde Ankara’da dünyaya gelmiştir.. Profesyonelliğe ilk geçişi 1994 yılında Gençlerbirliği forması iledir.. 1997 yılında Beşiktaş’a transfer olmuş ve bu kulüpte 6 yıl kalarak 2003 yılında Çaykur Rizespor’a transfer olmuştur.. Ali Eren daha sonra sırasıyla Kocaelispor, A.Sebatspor, Altay, Sivasspor ve Turgutluspor’da forma giymiştir.. 2007 yılında son olarak 1 sezon giydiği Turgutluspor’da futbola veda etmiştir..

Defansın ortasında ve sağında görev yapabilen Ali Eren futbolculuğu döneminde yaptığı sert müdahaleler, rakiplerini yıldırması ve top tekniğinin zayıf olması ile dikkat çekmiştir.. Ancak asıl dikkat çektiği konu “ Çirkin Futbolcular” kategorisinde kendisine yer ayrılmasıdır.. Bir gazeteci ile yaptığı röportajda “Ben çirkinim ama futbolum güzel” şeklindeki sözleri efsanedir.. Bir Gençlerbirliği maçında gördüğü kırmızı kart sonrası koridorda Youla’ya kafa atarak bir unutulmaz olaya daha imza atmıştır.. Kısa bir süre (3 ay) Giresunspor’da teknik direktörlük de yapmıştır..

Ali Beşiktaş Tribünleri tarafından “Psikopat Ali” olarak çağırılsa ve lakabı olarak “Psikopat” daha akıllarda kalsa da “Varoşların Prensi” ve “Şarapçı” lakapları da kendisine layık görülmüştür..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder