25 Mart 2010 Perşembe

Fenerbahçe 2 - 0 Manisaspor

Lugano'nun bu bakışları mı şaşkına çevirdi bilinmez ama Orkun'un Guiza'ya yaptığı asist ile o dakikaya kadar pozisyon bulamayan Fenerbahçe 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.. Herhalde Guiza da böyle bir gol atacağını beklemiyordur.. Türkiye'ye geldiğinden beridir en basit golünü attı Okçu.. Bu golün şokunu atlatamadan Deivid ile 2. gol gelince maçın kalan dakikaları al gülüm ver gülüm şeklinde geçti.. Pozisyon açısından kısır bir maçtı..

Maçın bence en önemli olayı Emre'nin sakatlanmasıydı.. Malum Galatasaray maçı öncesi Fenerbahçe için en önemli kozlardan biriydi.. Fenerbahçe'nin genel olarak baktığımızda Galatasaray'a göre en bariz şekilde üstün olduğu nokta orta sahanın ortası idi.. Deniz-Baroni-Emre Galatasaray orta sahasında oynayan Sar-Topal-Barış ve Ayhan'a göre bence daha meziyetli oyuncular.. Ama bu üç isim de sakatlıkları nedeniyle oynayamayacak gibi görünüyor haftasonu.. Bu yüzden özellikle defanstan çıkarken zorluk yaşayabilir Fenerbahçe.. Bu konuyu daha ayrıntılı bir şekilde maç öncesi yazımda uzun uzun açacağım..

Maçta taraftarın aklı Galatasaray'daydı.. Bu maça futbolcular da taraftar gibi konsantre olamadı.. Taraftar daha maç kopmadan, oyuncuları bu maçın içine çekmeden hafta sonu için sataşmalarda bulundu.. Oyuncular da bundan etkilendi ister istemez.. Skor avantajı da sağlanınca ileri gitmek bile angarya geldi..

Yorumcu Ömer Üründül yine saçma sapan yorumları ile maçın zevkini kaçırdı.. Yok efendim Manisaspor neden as oyunculardan bazılarını dinlendirmiş.. Yahu adamlar küme düşecek, lig onlar için daha önemli, tabiiki dinlendirecek.. Hadi as oyuncularla çıktı diyelim, garantisi var mı Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yenmenin? Seneye 2. ligte mücadele ederken aferin be Manisaspor, o Fenerbahçe ile oynanan kupa maçına iyi ki çok asıldın, yenildin ama as kadro iyi mücadele etti mi diyecekler? Bakın bu Fenerbahçe üzerinden prim yapma çabalarını.. Ömer Üründül yanına da kendi gibi düşünen birini almış.. Beyefendi 5 dakikada bir yedek kadrolu Manisaspor deyip durdu.. Madem o kadar çok biliyorsunuz, geçin Manisaspor başına hem ligi götürün, hemde kupayı.. Neyse bu konuda yazılacak çok şey var ama o da ayrı bir yazı konusu..

Bir formalite maçı daha geride kaldı ve kupa finali için son 90 dakikaya girildi.. Manisa'da oynanacak maçta muhtemelen final vizesini alacak Sarı Kanaryalar.. Artık önümüzdeki ilk maç olan Galatasaray derbisine dönme vakti..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder