14 Mart 2010 Pazar

Arjantinli Luciano!!

Bilica’nın oynadığı futbolu gördükçe, sakin kalmak, eskileri hatırlamamak, onları aramamak imkansız.. Eğer Edu sakatlanmamış da takıda kalmış olsaydı şu anda harika bir defansımız olmuş olacaktı.. Ancak sakatlığı sorası yabancı kontenjanı nedeniyle yönetimin kararıyla gönderilmişti Edu.. Belki Edu yerine Deivid gitmiş olsaydı Lugano’nun da sakat olduğu dönemde bu kadar puan kaybı olmayacaktı..

Edu’dan önce gönderilen isim ise Fabio Luciano idi.. Taraftarın sevgilisiydi.. Her ne kadar savunması ile eleştirilse de bir kesim tarafından, gidişine üzülenlerin sayısı da az değildi.. Saha içinde duruşu, topa dokunuşu, arkadaşlarıyla olan iletişimi.. Faklı bir adamdı, sempatik yüzlü olduğu kadar zaman zaman da sert müdahaleleri olan bir savunma oyuncusuydu.. İleri çıktığında her zaman farkını ortaya koyardı.. Yüksek top tekniği O’nu diğer stoperlerden açık ara ayırırdı.. O gittikten sonra O’nun gibi bir oyuncu gelmedi.. O’nun stilinde bir oyuncu var ancak, eminim ki eğer Fenerbahçe’ye gelirse Lugano ile savunmada harika bir ikili oluştururlar.. Lucianonun gidişi ile oluşan boşluğu da bence büyük ölçüde kaplar..

Federico Julián Fazio kariyerine Ferro Carril Oeste takımında başladı.. Arjantinli ve 17 Mart 1987 doğumlu.. Yaşı bir defans oyuncusu için genç gözükse de saha içinde oldukça tecrübeli duruş sergiliyor.. 195 oyunda ve 85 kilo ağırlığında.. İspanya’nın Sevilla takımında forma giyiyor.. Genelde Escude, Navarro ve Squillaci’nin arkasında yedek olarak bekliyor.. İlk sezonunda 25, ikinci sezonunda 18 ve bu sezon 6 lig bir de Şampiyonlar Ligi maçına ilk 11’de başladı eksiklikler dolayısıyla.. Arjantin 20 yaşaltı takımının değişmez oyuncusu oldu ve bu takımın kaptanlığını yaptı.. Pekin Olimpiyatlarında Arjantin 23 yaşaltı takımı ile altın madalya kazandı.. Sevilla takımını 2007 yılında 800.000 euro karşılığında transfer oldu.. Şimdiki değeri ise 5-6 milyon euro civarında.. İtalyan pasaportu da var.. Defansın ortasında oynadığı gibi aynı zamanda ön libero ve orta saha oyuncusu olarak da görev yaptığı için tekniği bir stopere göre oldukça iyi..

Tekniği, oyun görüşü ve fiziksel özellikleri ile bana izlediğimde Luciano’yu hatırlatıyor.. Koşuşu, topu oyuna sürerken dokunuşları, saha içinde takım arkadaşlarını pozisyon almaları konusunda uyarıları ve liderliği aynı Luciano.. Biliyorum bu yaşta bir yeteneği Türkiye’ye getirmek çok zor ancak Sevilla’da yedek beklerken ve ödenecek bonservis bedelinin yüksekliği ile en az 10 yıl boyunca savunmada sıkıntı çekilmez.. Böyle bir oyuncuya verilen paraya da kimse itiraz etmez.. Umarım sene sonunda Bilica gönderilerek yerine Arjantin’in Fabio Luciano’su olan Federico Fazio transferi gerçekleşir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder