19 Mart 2010 Cuma

Maç Öncesi: Trabzonspor - Galatasaray

Son oynanan Gaziantespor maçına teknik direktör Şenol Güneş farklı bir kadro ile çıktı.. Amacı rotasyon muydu yoksa Galatasaray maçı öncesi bazı önemli oyuncularını dinlendirmesi miydi tam olarak bilemiyorum.. Ancak son maçta Cale yerine Ferhat, Egemen yerine Song ve Colman yerine de Sezer görev yaptı.. İlk yarı sonunda Ferhat istenileni veremeyince Alanzinho ile değişti, daha sonra da skoru değiştirmek amacıyla Gabriç ve Gutierrez oyuna dahil oldu..

Trabzonspor’un maç içinde dikkat çeken eksik yanları, Giray’ın çok sık pozisyon hatası yapması ve dengesiz girişleri, Engin’in sinirli olduğu kadar da silik oyunu, Burak Yılmaz’ın son vuruşlarda bir türlü bitirici vuruşu yapamaması, Colman olmadığında orta sahanın verimsiz olması, Ömer Aysan’ın adamını sık sık kaçırması ve o kanattan yardım gelmeyince pozisyonlar yemesi, Umut’un arkasında Alanzinho olmadığı zaman istediği topları alamaması ve bu yüzden de etkisiz kalışı diye özetleyebiliriz..

Trabzonspor’un artı yanlarını ise, oyun olarak kötü olsalar da mücadeleyi hiçbir zaman bırakmamaları, Serkan’ın orta sahada onadığı dönemde oraya dinamizm ve agresiflik getirmesi, Alanziho’nun yaratıcı futbolu ve oyuna sonradan giren Garbiç’in kalitesini göstermesidir şeklinde sıralayabiliriz..

Bu maçta sanırım Şenol Güneş eski takımını sahaya sürecektir, ya da Trabzonspor maçtan galibiyet istiyorsa sürmelidir.. Cale sol bekte görev almalıdır çünkü yerine oynayan Ferhat fizik olarak henüz o bölgeyi kaldırabilecek yeterlilikte değildir.. Giray yerine Song’un yanında Egem görev yapmalıdır çünkü Egemen ve Song gibi iki agresif savunma oyuncusu ancak Jo’yu durdurabilir.. Şenol Güneş, Arda’ya önlem almak için Serkan’ı sık sık Ömer’e yardıma göndermelidir.. Colman ve Alanzinho mutlaka sahada olmalı ve Burak Yılmaz oyuna yedek başlamalıdır..

Galatasaray’a gelirsek geçen hafta oynamayan Arda’yı bu hafta Rijkaard Dos Santos yerine ilk 11’de görevlendirecektir.. Onun dışında ilk 11’de bir değişiklik beklemiyorum.. Ancak Mustafa Sarp ve Barış ikilisi ile çıkarken Galatasaray çok dikkatli olmalıdır.. Bu iki ismin yapacağı pas hataları Trabzonspor tarafından cezalandırılabilir.. Trabzonspor oyunu karşı alana yıkarak gol arayan bir takım olmaktan ziyade, oyun içinde yakaladığı kontra ataklarla gol bulan bir takım.. Bu yüzden orta sahada yapılabilecek top kayıpları kalede her an tehlike yaratabilir..

Arda sol tarafta Ömer’i oldukça zorlayacaktır.. Ömer defansif özellikleri zayıf bir sağ bek.. Yaptığı pozisyon hatalarının yanı sıra, ters kademelerde eksik ve yeterince de agresif bir oyun tarzı sergilemiyor.. Önünde Serkan olmadığı zamanlarda Trabzonspor savunması çok zor anlar yaşayabilir.. Solda ise Cale ile Engin ikilisi görev alabilir tabii son maçta Engin’in oyundan alınması sonrası direkt olarak soyunma odasına gitmesine karşı Şenol Güne Gabriç ile başlamaz ise.. Burada, Keita Cale’yi zorlayabilir ancak Cale de geçen hafta Milli Takıma çağırılmanın da verdiği moral ile formunun zirvesinde.. Önündeki Engin ya da Gabriç ise Sabri ile kıran kırana mücadelelerin olduğu pozisyonlar izleteceklerdir bizlere..

Elano eğer bu maçta sorumluluk alırsa orta sahada oldukça etkili olabilir.. Karşısında oynayacak olan Selçuk İnan top tekniği yüksek bir oyuncu olsa da bir defansif ön liberoda olması gereken sert müdahalelerden uzak bir isim.. Yanında Colman ile oynarsa Elano için boş alanlar çıkabilir.. Elano da serbest kaldığına yeteneklerini sergileme imkanı bulabilir..

Oyun olarak daha çok orta sahada kıran kırana geçecek bir maç bekliyorum.. İlk golü atan takımın büyük bir avantaj sağlayacağını ve maçta skor olarak geriye düşen takımın zorlanacağını düşünüyorum.. İki takımda da Umut ve Jo, Serkan ve Keita, Arda ve Engin hep kontra ataklarda kişisel yeteneklerini kullanabilen isimler.. Bu açıdan geriye düşmemek için orta saha mücadelesi şeklinde bir oyun ortaya çıkabilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder