21 Mart 2010 Pazar

Sürpriz olmadı: Fenerbahçe 1-0 Gaziantepspor

Maç öncesi yazımda söylediğim gibi, beklenen kadrolar ile çıktı iki takım da sahaya.. Kıran kırana bir maç oldu.. Belki çok fazla pozisyon olmadı ama sahada maçı isteyen bir Fenerbahçe takımı vardı.. Herkes çok koştu, mücadele etti.. Sonunda hakettikleri galibiyete de ulaştılar..

Maçın dikkat çeken noktalarına gelecek olursak, Deniz Barış'ın uzun süre sonra tekrar kendi mevkisinde oynaması sonucu takıma yaptığı katkıyı görmemek için kör olmak lazım.. Her yere koştu, sanırım maç sonrasında takımın en çok koşan ismiydi.. Zaten ilk yarıda da Özer'den sonra en çok koşan ikinci isimdi.. Ancak Deniz'in yanında Emre gibi top kullanan bir adam olmazsa Deniz'in eksik yanları ortaya çıkar.. Oyun kurmada Deniz becerikli bir isim değil.. Selçuk girince bu görevi üstlendi ve final paslarında hatalar yaptı..

Bu maçta Alex ve Özer'in kişisel becerilerinin ön plana çıkacağını düşünüyordum.. Ancak ikisi de kötü günündeydi.. İkisi de kendi performanslarının çok altında bir görüntü çizdi.. Eğer son paslarda dikkatli olsalar dün maç çok daha rahat bir şekilde tamamlanabilirdi..

Lugano'nun dönmesi ile defans inanılmaz bir görüntü aldı.. Artık takım rahat gol yemiyor.. Saçma sapan pozisyonlar vermiyor.. ( Gerçi Bilica'nın orta sahada çalım atmaya çalışırken kaptırdığı ve Lugano ile rakibin birebir kaldığı bir pozisyon vardı ama ).. Gökhan'ın yavaş yavaş form tutmaya başladığını gördüm.. Topuz ile o kanatta iyi anlaştı.. Ama verimlilik konusunda hala büyük eksiklikleri var.. Koşuyorlar, mücadele ediyorlar, savaşıyorlar.. Ama gol yollarında hep eksik kalıyorlar.. Eğer bu sıkıntıyı da aşarlarsa müthiş bir sağ kanadımız olacaktır..

Solda Santos laubali hareketlerine devam ediyor.. Dün önünde Özer'in de oynamasıyla birlikte birçok bindirme yaptı, etkili pozisyonlar yarattı ama rakibin de o kanattan gelmesine engel olamadı..Özer'in de yeterince savunma özelliği olmamasından dolayı çok açık verdi sol kanat.. Santos defansif görevlerinin daha öncelikli olduğunun farkına varmalı, haftaya karşısında daha etkili bir sağ açığın olacağı aşikar..

Emre ilk yarıda bu takım için ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gösterdi.. İleride başlattığı pres ile rakibin çıkmasını engelledi, rakibi sindirdi.. Agresif hareketleri ile takımı ateşledi.. Oynadığı her maçta Fenerbahçe orta sahasını rakibe göre üstün kılıyor.. Kart konusundaki sıkıntıyı da aştığı vakit bu takım her zaman orta saha olarak rakiplerine üstünlük kurar..

Ve Guiza.. Dün harika bir gol attı.. Top ağlara değene kadar sevinemedim, inanamadım.. Tamam maça istekli, arzulu, hırslı başlamıştı ama bu vuruşu kendisinden beklemiyordum.. Be adam madem böyle vurabiliyorsun bu topa, daha önceleri neden denemedin :) Her ne olursa olsun yine takımın 1 numaralı santraforu olduğunu bir kez daha gösterdi.. Guiza vara Guiza oynar.. Pozisyona girer, pozisyon yaratır hiç yoktan.. Dün Alex gününde olsa daha fazla gol atabilir, asist yapabilirdi.. Alex'in de form tutmasıyla birlikte, çok daha iyi olacağına inanıyorum..

Kritik bir haftada alınan 3 puan çok önemli.. Haftaya ASY Stadı'na hedefleri olan bir takım olarak gitmek takımı daha fazla motive edecektir.. Kıran kırana bir maç daha bizleri bekliyor.. Takım dün akşamki agresifliği yine göstermeli.. Eğer savaşırlarsa her türlü sonuca açık bir maç..

2 yorum:

  1. yazı güzel olmuş,sol kanatla sağ kanat arasında bir tezatlık var dediğin gibi sağ kanat hücumu sol kanat defansı unutuyor:)gelecek sene kesin sol ve sağ açık transferleri lazım.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.. Dediğiniz gibi iki kanat oyuncuna ihtiyaç var.. Bu iki kanat oyuncusu alınırsa Mehmet Topuz da Özer de daha verimli olabilecekleri mevkilerde forma şansı bulabilirler..

    YanıtlaSil