24 Mart 2010 Çarşamba

Nereden tutsan hatalı karar: Cüneyt Çakır!

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, Cüneyt Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Aleks Taşçıoğlu yapacak..

Neresinden tutarsanız tutun elde kalacak bir karar.. Maçın hakemi daha önce bir Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde oyunun içine eden Cüneyt Çakır.. Maçı Galatasaraylı bir arkadaşımla izlemiştik ve hem kendisi hem de ben Gökhan'a gösterilen kırmızı kart ile birlikte tamamen oyundan kopmuş ve futbola karşı soğumuştuk.. Maç içinde saçma sapan kararlar verdikten sonra, üstüne Gökhan'ı atması maçın tadını tuzunu kaçırmıştı..

Şimdi yine bir Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ile tekrardan kaşımızda.. Yine Ali Sami Yen'de oynanacak bir maç.. İyi yönetir, kötü yönetir o konuda bir şey diyemem.. Ama biz kötü yönettiğini düşünelim.. Farklı açılardan ele alalım hakemi..

İlk olarak Galatasaray lehine hatalar yaptığını, ya da yapacağı tek bir hata ile maçı Galatasaray'a yaklaştıracağını düşünelim.. Bu durumda ertesi gün Fnerbahçeli yöneticiler, Fenerbahçeli medya ve Fenerbahçe taraftarı isyan etmeyecek mi? Bu adam bizi daha önce yakmışken neden bu adamı bizim maçımıza verdiniz, federasyon ile aramızdaki sorun nedeniyle federasyon bize böyle bir ceza verdi denilmeyecek mi!

Hadi olaya bir de diğer taraftan bakalım.. Fenerbahçe lehine hatalar yaptı ve maç Fenerbahçe kazandı diyelim.. Bu kez Galatasaraylılar isyan etmekte haksız mı sayılacak? Onlar konuşmayacaklar mı bu hakem Fenerbahçe ile oynanan son maçın etkisinde kaldığı için bizim aleyhimize düdükler çaldı.. O maçın etkisinde kalıp bizi yaktı diye.. Peki kim haksızsınız diyebilir?

Sonuç olarak maçın hakemleri kesinlikle yanlı bir tercihtir.. Bir de yan hakemlerden birisi Bahattin Duran olunca.. Kendisi Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında sezonun ilk yarısında oynanan maçta Kazım'ın kırmızı kart gördüğü pozisyonda "At ibneyi" sözleriyle hafızalarda kalmıştı..

Peki kim yönetsin derseniz de yıllardır söylenen ama bir türlü hayata geçirilemeyen projeyi ortaya koymak isterim.. Yurt dışından bir hakem bu maçı yönetebilirdi.. Sadece bu maçı da değil, ligin geride kalan bütün maçlarını.. Ne de olsa onlar adalet, tarafsızlık ve futbol bilgisi konusunda bizimkilerden binlerce adım öndeler..

3 yorum:

  1. fb1907tr192324 Mart 2010 14:43

    İki kulüp açısından bakılmış olaya da bir de MHK tarafından bakalım. İki kulübün de sorunsuz olduğu hakemler anca alt kademe hakemleridir. Her hakemle bir vukuatları vardır muhakkak. Türkiye'den kimi atasanız hata yapıldı, yanlış atama denecektir.

    Yurtdışından hakem gelmesi konusu da; hangi federasyon iyi hakemini gönderir yabancı bir ülkeye? Oradan gelecek hakemlerin daha iyi, daha tarafsız yöneteceklerini kim garanti edebilir?

    YanıtlaSil
  2. MHK açısından bakılacak olursa da seçilebilecek en kötü tercih.. Bu hakem iki takım arasında oynanan maçlar sonrası zaten gündemin ilk maddesine oturdu.. İlk FB-GS maçında Saidou oyundan atılmıştı ve GS tarafı yüklendi.. Sonra telafi etmek amacıyla GS-FB maçında oyunun içine etti.. Yani başka hangi hakem atanırsa atansın bu kadar tepki göremezdi.. Belki Fırat benzer yakın bir tepki görürdü..

    Parası ödendikten sonra İngiltere'den de, İtalya'dan da, İspanya'dan da hakem getirilebilir.. Böylesi önemli bir maç için bu yapılabilirdi.. Daha iyi yönetecekleri konusu havada kalabilir belki ama daha tarafsız yönetecekleri konusunda eminim..

    YanıtlaSil
  3. fb1907tr192325 Mart 2010 11:28

    Sizin görüşünüze göre Fenerbahçe düşmanı olan bir federasyonun parasını ödeyeceği hakem yabancı da olsa, nasıl emin olabiliyorsunuz tarafsız olabileceğine?

    YanıtlaSil