10 Şubat 2010 Çarşamba

Trabzonspor'un rakibi Antalyaspor


Maçı evdekilerin yoğun dizi baskısı ve de hastalığımdan dolayı dışarı çıkmadığımdan dolayı yalnızca 20 dakika kadar izledim.. O yüzden geniş bir analiz yapamayacağım.. Antalyaspor'un turu geçmesi sürprizdi kuralar çekildiğinde.. Evlerinde aldıkları 2-1 lik galibiyet ile ufak da olsa bir avantaj yakalamışlardı.. Galatasaray'ın da sakatları maça çıkamayınca sürpriz gerçekleşti.. Ancak Antalyaspor'un da birçok oyuncusundan yararlanamadığını düşünecek olursak olay çok farklı noktalara gidiyor..

Başından beri savunduğum Dos Santos transferi yanlış transfer düşüncem bu maç sonrasında imdilik haklı çıkartıyor beni.. O mevkide oynayabilecek olan Arda ve Caner var iken, üstelik sezon sonuna doru da Kewell gelecekken, eldeki forvet Nonda'yı göndermek bence yanlış bir seçimdi.. Nonda'yı geçelim, hadi o gönderildi, en azından yerli bir golü ile bu açık kapatılabilirdi.. Şu maçta Necati Galatasaray'da olsa skr çok farklı olabilirdi.. Şimdi forvet yokluğunda Arda kendi mevkisinde oynayamıyor, Caner ise Dos Santos ileride oynadığı için sol tarafın defansif görevlerini üstlenmeye çalışıyor.. Galatasaray gibi bir takım rakibe baskı kurmak istese forvet özelliklerinde oyuncusu olmadığından bunu da başaramıyor.. Galatasaray için sene sonunda mutlaka direkt olarak ilk 11'de oynayacak oyuncular kadroya katılmalı.. Bunların mevkileri ise; iyi bir kaleci, geriden oyun kurabilen ve hızlı bir stoper, oyunu çift yönlü oynayabilecek bir orta saha oyuncusu ve ileride top tutabilecek, geriden gelenlere asist yapabilecek bir santrafor..

Bu hafta ligde maç olmaması Galatasaray ve sakatları için büyük bir avantaj.. Madrid maçına kadar mevcut kadro içerisinden bir santrafor çıkartmaları ve herkesin kendi mevkisinde oynaması şart.. Yoksa gidişat pek iyi gözükmüyor Galatasaray için..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder