25 Şubat 2010 Perşembe

Duran Toplar!

Bu gece oldukça zor bir maça çıkıyor Fenerbahçe.. Sakatlıklar, cezalılar, statü gereği oynayamayanlar derken tam 8 eksik var Fenerbahçe'de.. Taraftar son maçta kendi futbolcusu üzerinde baskı oluşturmuştu.. Ligde son 3 maç kazanılamadı.. Son maç 2-0'dan kaybedildi.. Mevkisinde oynamayacak oyuncular olacak bu gece.. Her şey olumsuz gözüküyor Fenerbahçe adına.. Ancak 1-0'lık skor yetecek tur için.. Bunun için savunmanın dikkatli ve agresif olması gerekiyor.. Alan savunmasının yanı sıra, birebirde de sert bir savunma yapılması şart.. Peki o altın değerindeki bir gol nasıl gelecek??

Fenerbahçe'nin elinde Alex diye bir değer var.. Kullandığı duran toplar her zaman için tehlike yaratmıştır.. Hele ki ilk geldiği zamanlarda yarım penaltı gibiydi kullanılan serbest vuruşlar.. Duran toplar vuran toplar ismini almıştı Fenerbahçe için.. Sonra takımın boy ortalamasını yükselten adamların bir bir kadrodan ayrılmasıyla duran toplardaki verimlilik de düştü.. Ancak son dönemde oluşan durum belki de çoğumuzun farkında olmadığı bir avantajı getirecek.. Yarın sahaya çıkacak takımından 7 isim 180 ve üzerinde boyda.. Aşağıda onların boylarını yazdım.. Duran toplardan sonra oluşabilecek kontra ataklara önlem için de Emre ve Gökhan Gönül gibi iki hızlı isim defansa gelebilir.. İşte yarı duran toplarda Alex topun başına geçtiğinde ceza sahasında bulunabilecek olan isimler..

Önder Turacı - 186
Deniz Barış - 184
Selçuk Şahin - 187
Bilica - 187
Bekir İrtegün - 185
Semih - 183
Guiza - 180
Bir de oyuna sonradan girerse Deivid var 180cm boyunda..

Herkesin ümitlerinin az olduğu bir zamanda belki de kadrodaki eksiklikler takıma artı olarak yansıyacak bu akşam.. Zaten zorlu geçeceği belli olan bir maçta bana göre en büyük silahımız duran toplar olacaktır.. Şans faktörü bu kez Fenerbahçe'nin yanında olursa belki de uzun süredir hayat bulmayan duran toplar bu maç Fenerbahçe için canlanacak ve tekrardan "Vuran Toplar" ismini alacaktır..

2 yorum:

  1. selam,
    yeni bir blogsunuz galiba.

    fenerbahceli olmaniz ve yazdiklarinizi kendime yakin bulmamdan dolayi mutluluk duydum, kendi bloguma ekledim..

    YanıtlaSil
  2. Evet, yeni sayılırım bu blog olaylarında.. Yazılarımla bir şeyler paylaşacağımı umuyorum..

    YanıtlaSil