24 Şubat 2010 Çarşamba

İnter-Chelsea maçının ardından..

İki takım da Türkiye'deki çok bilmiş spor yazarlarının aksine 4-3-3 sistemi ile sahadaydı.. Yalnız ikisi arasında hücum 3'lüsü arasında bir fark vardı.. İnter ileride Milito-Eto'o ikilisi ve arkasında Sneijder ile oynarken, Chelsea ise ileride Drogba ve arkasında Anelka ile Kalou ikilisiyle oynadı.. İki takım da orta sahalarında 3 adet savaşçı orta saha oyuncusu ile oynayınca oyun izlenilesi bir hal almıştı.. İki takım da defansta kontrollü, ileride de çabuk çoğalan görüntü sergiledi..

Oyunun hakimi genelde Chelsea idi.. Top Chelsea’li oyuncuların ayağında daha fazla kaldı.. Bunun sebeplerinden bir tanesi İnter’in erken bulduğu golle skor avantajını elde etmesi olsa da, bence asıl önemli sebebi Chelsea orta sahasındaki 3 oyuncunun İnter orta sahasındaki 3 oyuncuya karşı sağladıkları üstünlüktü.. Obi Mikel, Lampard ve Ballack maç boyunca Stankoviç, Cambiasso ve de Motta üçlüsüne karşı daha fazla topu ayağında tuttu..

Mourinho elindeki malzemeyi çok iyi kullanabilen hocaların başında geliyor şüphesiz.. Ancak benim görüşüme göre eğer ligden sonra Avrupa’da da kupayı istiyorsa orta sahasını mutlaka daha iyi oyuncularla güçlendirmeli.. Bir Motta, bir Stankoviç bence İnter orta sahasının yedekleyicileri konumunda olmalılar.. Oyunu çift yönlü oynayan 2 oyuncu ile İnter çok daha baskın maçlar oynayabilir..

Ancelotti de en az Mourinho kadar korkusuzca oynattı takımını.. Bana göre tek hatası 60 dakikadan sonra orulan Kalou yerine Joe Cole’u oyuna almamasıydı.. Eğer Joe Cole oyuna girse Anelka ile birlikte Drogba’yı daha fazla besleyebilirdi.. Chelsea’da bir Sneijder olmayınca topa her ne kadar daha fazla sahip olsalar da yaratıcılık konusunda sıkıntı çektiler..

Skora etki eden oyunculardan Milito bitiriciliği ile yine dikkatleri üzerine çekti.. Her ne kadar gösterişsiz bir oyun stili olsa da oldukça yararlı bir adam.. Julio Cesar geçirdiği kazanın da etkisiyle bence normalde yemeyeceği bir gol yedi.. Tabii bu golde Kalou'nun vuruşundaki güzelliği de görmek gerek.. Top tam da Cesar'ın önünde sekti kaleyi bulmadan önce.. Cambiasso oyun içinde sergilediği mücadelenin hakkını ileri çıktığı nadir pozisyonlardan birinde yaptığı klas vuruşla aldı.. Eto'o beklediğimden kötü bir performans sergiledi.. Anelka ise klas hareketleriyle gözlerimizin pasını sildi..

4-3-3 sistemini Türkiye’de özellikle Fenerbahçe deneyebilir.. Doğru adamlarla bu sistemi çok rahat oynayabilir.. Kimse Kasımpaşa maçından bahetmesin.. O maçta Emre gibi bir oyuncusundan eksikti Fenerbahçe ve Cristian Baroni ön liberoda değil sağ içte oynamıştı.. Ön liberoda alan savunmasını Deniz ve Baroni’ye göre daha kötü yapan Selçuk sahadaydı.. Eğer Fenerbahçe orta saha üçlüsünü soldan sağa doğru Emre-Baroni-Topuz şeklinde kurarsa önlerinde de Alex-Özer ikilisi oldukça rahat alanlar bulabilir.. Eğer ileri uçta Guiza son vuruşları yapar ya da Gökhan Ünal değerlendirilirse de bence 4-3-3 sistemi denenebilir ligin geri kalan kısmında sakat ve cezalılar olmadığı takdirde.. Tek handikap olarak da bu sitemde oynayan oyunculardan Topuz ve Emre’nin yedeklerinin olmaması görülebilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder