5 Şubat 2010 Cuma

Fenerbahçe 3 - 0 Bursaspor


Kupanın en zor geçmesi beklenen eşleşmelerin başında geliyordu medyadaki bazı kesimlerce.. Bursaspor, Ertuğrul Sağlam yönetiminde sağlam adımlarla ilerliyordu hem ligde hem de kupada.. Bu yüzden Fenerbahçe'nin Sivas'ta 5 atmasının hiç bir önemi yoktu.. Sivasspor formsuzdu, Sivasspor kötüydü, Sivasspor yeni takımdı gibi birçok neden saydılar pazar gününden bu yana.. Fenerbahçe'de Sivasspor ile oynanan lig maçında cezası biten oyuncular, ligden önce kupada sahne alıyordu.. Sivasspor maçının yıldızı Uğur Boral sol kanatta formayı kapmıştı.. O'nun sol tarafa geçmesiyle Özer de Mehmet Topuz'dan formayı kaptı ve sağ kanatta kendine yer buldu.. Guiza dışında eksiği yoktu ev sahibi takımın..

Bursaspor ise ideal 11'inden Volkan Şen'i yedeğe çekmişti.. Ertuğrul daha dirençli bir takım oluşturma adına bu kararı almıştı belli ki.. İleride şu an Türkiye'de Anadolu takımlarından alınabilecek en iyi oyuncu diye düşündüğüm Sercan'ın yanında Turgay dün gece forveti ikilemekle birlikte Volkan'ın olmadığı sağ kanada da yardım ediyordu.. Krita ve Bekir Ozan ortasaha savunucuları rolündeydi..

Maç beklenildiği üzere hareketli başladı.. 6 dakikada Sercan'ın geliştirdiği atakta Bursaspor son vuruşu yapamayınca maçın kırılma anı gerçekleşmiş oldu.. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe ipleri eline aldı.. Türkiye'nin en organize, ayağa en çok yapan yapan takımı yavaş yavaş üstünlüğünü rakibine hissettirmeye başladı.. Bunda şüphesiz düşük bilet fiyatı uygulamasının da etkisiyle maça gelen 12 numaranın da rolü büyüktü.. 10 dakikada Semih, 17. dakikada Alex ve 21. dakikada Andre Santos ile golleri kaçıran Fenerbahçe, 22. dakikada Alex'in ceza alanı dışından kullandığı serbest vuruşta, yan direkten dönen topu iyi takip eden Dos Santos'un altı pas içinden vurduğu topun ağlara gitmesi sonucu skor üstünlüğünü ele geçirdi.. Bursaspor bu golün şokunu atlatamadan ikinci golü kalesinde gördü.. 25. dakikada Emre ile başlayan atakta Lugano topu Semih'e indirdi, Semih'in vuruşunda kaleciden dönen topu takip ede Lugano farkı ikiye çıkarttı.. 27. dakikada orta sahadan aldığı topla ceza alanına kadar giden Sercan Yıldırım, önce Gökhan'ı, sonra Bilica'yı ve ardından da Cristian'ı geçerek kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ayağından açınca, kalesinden çıkan Volkan Demirel, tehlikeyi uzaklaştırdı.. Bu pozisyon sonrası Sercan Yıldırım sakatlanınca zaten maçın sonucu da az-çok belli olmuştu.. O dakikaya kadar Bursaspor'un en etkili ismi olan Sercan yerini Volkan Şen'e bıraktı.. 35. dakikada Fenerbahçe maalesef sahaya kurban verdi ve zeminin etkisiyle sakatlanan Uğur Boral yerini Vederson'a bıraktı.. ( Maç sonrasında Uğur'un sezonu kapattığı açıklandı.. Dilerim en kısa zamanda sahalara döner.. Allah bu spordan ekmek yiyen kimseye sakatlık yaşatmasın ).. 40. dakikada sahanın yıldızı Özer daha önce Alex'ten alışık olduğumuz paslardan birin bu kez Alex'e kendisi attı.. Defansın arsına aşırttığı topta Alex defans oyuncusunun topa rahat vurmasını engelledi ve indirilen topta Semih golünü attı.. 3-0 gibi bir skoru şüphesiz kimse beklemiyordu ilk yarıda.. Ama takım halinde gen güzel oyun bunu skora da yansıtmayı bildi..

İkinci yarıya hastalanan Zapotocny yerine İbrahim Öztürk'ü alarak başladı Ertuğrul Sağlam.. Fenerbahçe'de ise bir değişiklik yoktu.. 49. dakikada Özer ceza sahası içinde rakiplerinden kurtardığı topu sol ayağıyla kaleye gönderdi ama kaleciyi geçen top direğe takıldı.. Bursaspor 57. dakikada Ali Tandoğan, 74. ve 84. dakikalarda Volkan Şen ile gole yaklaştı ancak başarılı olamadı.. Maçın ikinci yarısında oyunu rolantiye alan Fenerbahçe 72. dakikada Semih'in yerine giren Gökhan Ünal ile etkili olmaya çalıştı.. 76. ve 78. dakikalarda golleri kaçıran Gökhan'ın 90+2. dakikada da bir topu direkten döndü.. Böylece maçın sonucu ilk yarıdaki gibi 3-0 ile belirlenmiş oldu..

Maçın özeti aslında fotoğrafta Lugano'nun golünden sonra yaşanan sevinçte yatıyor.. Kaleci Volan hariç diğer 10 oyuncu birbiriyle kenetlenmiş bir şekilde seviniyor.. Takım olma yolunda sene başından beridir birçok çalışma yapan Daum da böylece istediğini başarmış görünüyor.. Süper Lig'in en dişli takımlarından olan Bursaspor daha ilk yarıda Fenerbahçe'ye teslim oluyor.. Bunda takım oyunu, Fenerbahçe orta sahasının çift yönlü oyunculardan kurulmuş olması, orta sahadaki oyuncuların hem defansif hem de ofansif anlamda oldukça başarılı olmaları, bek oyuncuları Andre Santos ve Gökhan Gönül'ün daima ataklara katılma istekleri, defansın ortasındaki iki isim Bilica ve Lugano'nun agresif oyunları en önemli faktörler olarak göze çarpıyor.. Gecenin adamı ise takımda her geçen gün etkisini daha fazla hissettiren Özer Hurmacı..

Gecenin kötü tarafı ise Uğur Boral'ın sezonu kapatması.. Tekrardan büyük geçmiş olsun Uğur, en kısa zamanda sahalarla dönmen dileğiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder