19 Şubat 2010 Cuma

Lille 2-1 Fenerbahçe


Oyun son derece ilginç başladı her ki takım için de.. Herkes Lille takımının maça baskılı başlayıp gol arayacağını bekliyordu ki baskıyı kuran takım Fenrbahçe olmuştu.. Fenerbahçe ileride pres yapıp rakibinin çıkmasına izin vermiyordu ilk dakikalarda.. Sonra gelişen bir kontra atakta golü kalesinde gördü Fenerbahçe.. Aslında çok da şaşırılacak bir durum değildi.. Son iki lig maçında da iyi oynarken golü kalesinde görmüştü.. Golde Volkan'ın inanılmaz hatası vardı.. Milli takım düzeyindeki bir kaleci tuttuğu köşeden böyle bir gol yememeli.. Aklıma Daum'un ilk döneminde Volkan için söylediği sözler geldi.. Daum, Volkan'ı uyarmasına rağmen, Volkan'ın ligin sonunda body çalışıp ertesi sezon kampında vücut geliştirme sporcuları gibi olması sonucu yediği hatalı gollerden sonra isyan etmişti.. Vücudunun üst kısmı bu kadar geniş olan birinin o topa geç yatmasını da yadırgamamak lazım!!

Golden sonra oyunda değişen pek de bir şey yoktu.. Vederson'un çok uzaklardan gelen füzesi Fenerbahçe için adeta düştüğü yerden kalkması için verilmiş bir destekti.. Gol sonrası Lugano'nun sakatlığının tekrarlaması sonucu Lugano-Deniz değişikliği yapıldı.. Bu değişiklik sonrasında da oyunun temposu düştü.. İki takım da zaman zaman etkili oldu.. Maçın kırılma anı Alex'in Guiza'yı kaleciyle karşı karşıya bıraktığı pozisyonda Guiza'nın kaleye vurmayıp da tekrar Alex'e pas verme çabası ve bunun sonucunda kaçan goldü.. Bu pozisyon sonrası Guiza da oyundan koptu ve maç boyunca etkisiz kaldı..

İkinci yarı da karşılıklı ataklarla geçiyordu ve çok net pozisyon yoktu her iki takım adına da.. Lille atılan bir uzun topta Deniz'in büyük hatası ve Volan'ın da kendisine eşlik etmesiyle tekrar öne geçti.. Frau sunulan bu ikramı geri geri çevirmedi ve takımını öne geçirdi.. Oyuna girdikten sonra defansta kontrollü paslarla oynayan Deniz, yaptığı bir hata ile maçın sonucuna etki etti.. Bu hata da O'nun maç boyu yaptıklarının unutulmasına, emeğinin boşa gitmesine neden oldu.. Alex'in kötü oynadığı maçta Guiza'ya %100 gollük diğer asistine de Guiza geri çevirince maç da Lille üstünlüğü ile sona erdi..

Cristian bana göre geldiğinden beri en kötü oyununu oynadı.. İlk defa bu kadar pas hatası yaptı ve ilk defa bu kadar top kaptırdı.. Santos'a birilerinin bu oyunda şımarıklığa yer olmadığını anlatması lazım.. Halı sahada bile bu kadar laubali hareket edilmez.. Sanki Avrupa Kupası maçı değil de hazırlık maçı oynar gibi hareketler, pasları atarken bile ciddiyetsiz tavırlar.. Eğer O da Carlos gibi gitmek istiyorsa açıkça söylemeli, bu şekilde oynamaya hakkı yok! Vederson'a gelecek olursak bir var, bir yok.. Maç içerisinde iki olumlu hareketi üst üste yaptığına şahit olamadık.. Özer ise sevenlerini ve hayranlarını düş kırıklığına uğrattı.. Aldığı topların çoğunu rakibe hediye etti, Gökhan'ı sağ kanatta yalnız bıraktı, ileride çoğalmada yardımcı olamadı..

Sonuç olarak 2-1 'lik skor çok da büyük bir dezavantaj değil.. Kadıköy'de gol yemeden alınacak bir galibiyet ile tur Fenerbahçe'nin olabilir.. Ama galibiyet için daha fazla mücadele, daha fazla beceri ve daha fazla motivasyon şart!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder