10 Şubat 2010 Çarşamba

İlk yarı finalist Trabzonspor


Yarı finale yükselen ilk takım belli oldu.. İBB'yi 1-0 ile geçen Trabzonspor ilk yarı finalist oldu.. Karşılaşmaya hızlı başlayan takım İBB idi.. 10 dakika içinde biri direkten dönen top olmak üzere %100'lük 2 gol kaçırdılar.. İleri uçta onayan oyuncuların biraz şansızlığı biraz da beceriksizliği sayesinde gol atma şansına erişemediler.. 4-3-3 sistemi ile sahaya yayılan İBB'de ileri üçlüyü İskender, Tevfik ve İbrahim Akın oluşturdu.. Sakatlanana kadar da Gökhan bu üçlüye sık sık destek verdi.. Trabzonspor ise Şenol Güneş'in gelmesiyle özellikle savunma anlamında çok iyi bir performans gösteriyor.. Bunda orta sahada oynayan oyuncuların da şüphesiz katkısı büyük.. Serkan ve Selçuk gibi defansif yönleri güçlü oyunculara, her ne kadar oldukça çirkef bir oyun sergilese de çok koşan Engin ile Colman da katılınca kuşkusuz defans açısından yeterli bir takım ortaya çıkıyor.. Trabzonspor'un en büyük eksikliği ise Alanzinho'nun skora olan katkısı ve bir de ileride top tutabilecek bir santrafor ihtiyacı..

İBB takımı bu maçta da kaybetmesine rağmen izleyenlere zevk veriyor.. Abdullah Avcı taş gibi bir takım ortaya koymuş.. İlk maça göre farklı isimler sahadaydı ama mücadele açısından eksilen birşey yoktu.. Abdullah Avcı değişiklikleri de biraz daha erken yapabilseydi çok daha farklı olabilirdi maç.. Ama değişiklik yapmamasına da söylenecek birşey yok yedek kulübesine baktığımızda.. En büyük eksikliklerine gelince ileri üçlüsü diyebilirim kısaca.. İbrahim Akın bitmiş vaziyete oynadı.. Nasıl o kadar sahada kaldı anlayabilmiş değilim.. Hiçbir atkısı olmadı takıma.. Yine İskender ve Tevfik de çok etkisiz kaldılar bugün.. Eğer daha büyük hedefler ortaya koyulacaksa gelecek sene bu takıma birebirde çok kolay adam geçebilen, süratli ve gol vuruşları da yeterli 2 hızlı forvet şart.. Tum bu maçta sakattı sanırım o oynamadı.. O'nun oynadığı mevki de o yüzden boşalmıştı ve ileride top tutulamadı.. Abdullah Avcı son 10 dakikada Fenerbahçe'de yüksek karate hareketleri sergileyen Can Arat'ı mecburiyetten hava topları içi ileri aldı ancak bu çabası da işe yaramadı..

Böylelikle ilk yarı finale yükselen Trabzonspor rakibini beklemeye başladı.. Galatasaray-Antalyaspor mücadelesinin ardından Trabzonspor'un rakibi de belli olacak 3 saat kadar sonra..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder