3 Şubat 2010 Çarşamba

İBB 1-1 Trabzonspor





Kupada sonucu en ortada olan eşleşme hangisi diye sorsalar şüphesiz bu eşleşmeyi söylerdim.. Bir yanda Abdullah Avcı'nın genç ordusu, diğer tarafta Şenol Güneş'in gelmesiyle birlikte çıkış gösteren Trabzonspor.. Maçın Olimpiyat Stadı'nda olması ev sahibi için bir saha avantajı olarak gözükse de taraftar desteği Trabzonspor'dan yana olacaktı şüphesiz.. Nitekim beklenildiği gibi de oldu ve 5000 civarında Trabzonsporlu takımını desteklemek üzere tribünlerdeki yerini almıştı..

Maça yeni transferi Gutierrez ile başlaması beklenen Trabzonspor Diyarbakırspor deplasmanındaki kadrosunu Ferhat-Cale değişikliği dışında bozmamış ve aynı oyuncular ile yine 4-5-1 Sistemi ile sahaya çıkmıştı.. Kalede Onur, defansın sağında Ömer, ortada Giray ve Egemen olunca Cale, orta sahada sağ tarafta Serkan, göbekte Selçuk ve Colman, sol tarafta Engin, ileride Umut ve O'nun gerisinde Alanzinho.. İBB ise 4-3-3 sistemi ile sahaya yayılmıştı.. Kalede Hasagiç, savunmanın solunda Gökhan, ortasında Cesario ve Barbosa, sağında Rızvan, orta sahanın ortasında Efe, Efe'nin solunda Serhat, sağında ise Mahmut yer aldı.. İleride forvet olarak Tum, sağında İskender ve solunda Tevfik gibi iki süratli oyuncu hücum yükünü üstlendi ev sahibi takımda..

Karşılaşmaya iki takım da kontrolü başladı.. Orta saha mücadelesi şeklinde gerçekleşen ilk dakikalarda iki takımın da önemli bir pozisyonu yoktu.. Çok zevkli geçeceğini tahmin ettiğim müsabaka sanırım kupa mücadelesi olması bakımından son derece kısır bir şekilde başladı.. Gol gelene kadar Trabzonspor'un bir iki etkili atağı dışında heyecan yaratan bir şey maalesef ortaya konulmadı.. 31 dakikada sağ çaprazdan kaleyi gören İskender'in vuruşunda top direkten döndü ve Giray ile Tevfik Köse arasına düştü.. Tevfik'in vuruşunda topu kaleci Onur içeriden çıkardı ve maçta ev sahibi takım öne geçti. Gol sonrası Şenol Güneş, kanatlardaki iki adamı Serkan ve Engin'in yerini değiştirdi ilk yarı bitimine kadar.. Ancak bu değişiklik de Trabzonspor'u canlandırmaya yetmedi ve ilk yarı 1-0 sona erdi..

İkinci yarıya misafir takım Colman-Gutierrez değişikliği ile başladı ve forveti ikiledi.. Yeni transfer maç boyunca hızlı bir oyuncu olduğu izlenimi verdi.. Aynı zamanda teknik olarak da ütün bir oyuncu olduğunu belli etti.. İkinci yarıya Trabzonspor oldukça agresif başladı.. Rakibi sindirmek için sert müdahaleler yaptılar.. Aynı şekilde İBB de karşılık verince sarı kartlar havada uçuştu ve maçın hakemi Özgür Yankaya için kontrolü zor bir maç oldu.. İlk yarıda çıkan 1 sarı karta karşın ikinci yarıda çıkan tam 16 sarı kart sanırım herşeyi açıklamak için yeterli bir gösterge.. Kontraatak fırsatlarına çok fazla giremeyen İBB Tum-Abdükadir değişikliği ile 4-4-2 düzenine döndü ve maçın skorunu korumaya çalıştı ancak başaramadı.. 87. dakikada Barbosa'nın yaptığı amatörce hata ile penaltı kazanan Trabzonspor Umut ile bunu değerlendiremedi.. Penaltı sonrası kornerlerde topu bir türlü uzaklaştıramayan İBB, Cale'nin kafa vuruşundan yediği golle büyük bir avantaj yitirdi.. Golde Engin'in ortası ne kadar güzelse de bu oyuncunun maç içinde ortamı germeye hakemin işiniz zorlaştırmaya yönelik hareketleri de bir o kadar çirkindi..

Sonuç olarak ortada geçmesi beklenen bir eşleşmede Trabzonspor ilk maçta deplasmanda aldığı 1-1 lik beraberlik ile ufak da olsa bir avantaj elde etmiş oldu.. Ancak bu avantaj turu Trabzonspor'a getirdi diyemez hiç kimse.. Trabzon'da oynanacak olan rövanş maçında her şey olabilir..

1 yorum:

  1. Arkadaşım öncelikle hayırlı olsun.Gerçekten çok güzel olmuş.İnanılmaz keyif aldığım düşüncelerini buradan takip etme fırsatım olduğu için çok mutluyum.Sıkı bir takipçin olacağıma emin olabilirsin.Yayın organlarında böyle genç,dinamik ve satın alınmamış kalemleri görmek çok güzel:)
    Maça gelirsek sadece hakem Özgür Yankaya'ya değinmek istiyorum.Bana göre çok iyi bir maç yönetti.Gösterdiği kartlar,verdiği kararlar kusursuza yakındı.Gerçekten Engin ve türevlerinin futbolcu olduğu bir sahada(halı saha bile olabilir) maç yönetmek çok zor ama üstesinden geldi.Provakatör haraketler yüzünden oluşturulan baskının,altından kalkabileceğini açıkça gösterdi.İnanıyorum ki gelecek haftalarda Türkcell Süper Lig'in zorluk derecesi yüksek maçlarında da görev verilecektir.

    YanıtlaSil