26 Şubat 2010 Cuma

Hakem + tecrübesizlik maçın kaderini etkiledi..


Maça iyi başlayan taraf Galatasaray'dı.. Seyirci baskısıyla da rakibinin üzerine yüklendikçe yüklendi.. Ama baskı kuramadı.. Bu baskının kurulamamasının en büyük nedeni ileride top tutacak bir oyuncusunun olmamasıydı.. Arda tüm iyi niyetiyle ileride top tutmak, arkadan gelen arkadaşlarına servis yapmak istese de bu mevkinin oyuncusu olmaması nedeniyle başarılı olamadı..

Kanatlardan rakibini açmayı deneyen Galatasaray'da özellikle Keita çok etkiliydi.. Birebirde neredeyse her pozisyonda rakiplerini geçti ve pozisyon yarattı.. Eğer ileride bu pozisyonlardan gol çıkaracak bir arkadaşı olsaydı emekleri boşa gitmezdi.. Arda da ileride görev yapabilecek bir arkadaşı olmadığından, kendi yerinde oynayamadı ve verimi oldukça düştü..

Galatasaray'ın en büyük eksiklerinden birisi bek oyuncularının hücumu yeterince destekleyememesi.. Uğur olsun, Hakan Balta olsun geriden hücuma yeterince destek veremiyorlar.. Belki ileri çıktıklarından yeterli teknik kapasiteleri olmadığından dolayı verimli olamayabilirler ancak bunun için bir çaba dahi göstermiyorlar.. Ne Hakan Balta'nın Caner'in arkasından, ne de Uğur'un Keita'nın arkasından bir bindirmesini göremedik maç boyunca..

Rijkaard'ın da artık Mustafa Sarp'ı ofansif orta saha oynatma çılgınlığından vazgeçmesi lazım.. Tamam sen orta sahada daha çok koşan, basan, rakibi yıpratan, fizik gücü yüksek oyuncular kullanmak istiyor olabilirsin ama Mustafa Sarp forvetin arkasında oynayarak takıma yarardan çok zarar getiriyor.. Hiç bir faydası yok takımına.. Kendi yetenekleri dışında işlere kalkıştığında da eline yüzüne bulaştırıp pozisyonları harcıyor.. Elano'yu geride oynatmakta haklı, çünkü Elano boş top atmıyor ve Galatasaray'ın her atağının daha olgun bir şekilde başlamasına sebep oluyor ama O'nun önündeki Mustafa Sarp büyük takıma hiç ama hiç yakışmıyor..

Maçın kader anı Caner'in Perea'yı geçip kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda karşılaşmanın yardımcı hakemlerinden olan hakemin Perea'nın topa elle müdahalesinde, maçın orta hakemini uyarmamasıydı.. Eğer bu pozisyonda penaltı+kırmızı kart kararı çıksa maç çok daha değişik bir boyut alabilirdi.. Ama bunlar Caner'in pozisyonun etkisinde kalarak üst üste iki sarı kart görmesinde haklı olduğunu sonucunu ortaya çıkarmaz.. Caner takım arkadaşlarına çok büyük bir saygısızlık yapmıştır, ayıp etmiştir..

Son olarak da senelerdir savunduğum bir noktaya parmak basmak istedim.. Fenerbahçe'de oynadığı dönemde bir hazırlık kampını kaçıran Servet'in o sezon nasıl da kötü bir performans ortaya koyduğuna şahit olmuştum.. Çünkü Servet sürekli oynamadığında formdan düşüyr ve performans olarak vasatın dahi altında kalıyor.. O gün bu gün Türk savunma oyuncularına hiç bir zaman güvenemem.. Servet bu maçta da büyük bir hata yaptı ve takımını yakmaktan son anda hakemin görmediği pozisyonda Aguero'ya tekme atarak kurtuldu.. Ancak rahat duramayıp 89. dakikada bir defans oyuncusunun yememesi gereken kolaylıkta bir çalımı yiyerek takımını turdan edenler kervanına katıldı.. Neil ve Emre Güngör var iken bence Servet ancak bir yedek olabilir..

1 yorum:

  1. Maçın kader anı olarak Perea'nın topa elle müdahalesini belirtmişsiniz. Fakat ben buna katılmıyorum. Bu yorumunuz Adna Polat ve medyavari bir yorum olmuş.

    Bu pozisyondan önce iki pozisyon var ki maç orada biterdi. İlk yarıda Servet'in kasaplığını (Adnan Polat söylemiyle) tescillediği pozisyonda Agüero'ya attığı kasti tekmenin karşılığı kırmızı karttı. Hakem gözünün önündeki bu pozisyonu seyretti.

    İkincisi Hakan Balta'nın Reyes'i düşürmesi penaltıydı. Eğer bu iki pozisyonda hakem kurala göre hareket etse zaten maç orada kopacaktı.

    Fakat ilahi adalet maçın sonunda gerçekleşti ve kırmızı karttan yırtan Servet, sakatladığı Agüero'nun yerine giren Forlan'dan yediği çalımla turu kaybettirdi.

    Hakem gerçekten sonuca etki etti ama bu kesinlikle G.Saray aleyhine değil. Bilakis iki pozisyonla G.Saray'ın yanında yer aldı. Caner'in pozisyonunda görme şansı yoktu. Görse, G.Saray lehine iki kritik karar veren hakem penaltıyı da verirdi.Pozisyonu asistan hakem gördü. Eğer kötü niyetli biri varsa orta hakem değil bu asistan hakemdir.

    YanıtlaSil