30 Nisan 2010 Cuma

Maç Öncesi: Fenerbahçe - Eskişehirspor

Misafir takım Eskişehirspor ile başlayalım.. Eskişehirspor bir önceki hafta Trabzonspor karşısına Ivesa, Koray, El Saka, Nadareviç, Sezgin, Erkan, Doğa, Bülent Ertuğrul, Adem Sarı, Sezer ve Ümit Karan ilk 11’i ile çıktı.. Maç iki takımın da kontrollü oyunu ile başladı.. İki takım da birbirlerini tartarlarken Trabzonspor’dan Umut’un sorumsuzca atılması ile oyun Eskişehirspor lehine döndü.. Halbuki o dakikaya kadar Trabzonspor oyunu dengede tutuyor ve hatta daha da ağır basıyordu..

Eskişehirspor’da orta sahanın ortasında Doğa ile birlikte mücadele eden Bülent Ertuğrul maçın 27. dakikasında sakatlandı ve yerini genç oyuncu Alper’e bıraktı.. Her iki durumda da Doğa ve yanındaki partneri orta sahada oldukça hareketli gözüktü.. Özellikle Trabzonspor’un da 10 kişi kalması ile ileriye doğru daha çok destek verdiler.. Alan savunmasını da son derece başarılı yaptılar..

Defansın ortasında Nadareviç ile El Saka görev aldı.. El Saka’nın zaman zaman yaptığı hatalar göze çarptı.. Nadareviç ise gerek hava toplarındaki hakimiyeti gerekse de kendine güveni ile defansı toparlayan isimdi.. Ancak o da ikinci yarıda baş dönmesi sonucu oyundan çıktı.. Fenerbahçe karşısında ise muhtemelen yerini alacaktır.. Defansın sağında Koray da ileri çıkışları ile etkili olmaya çalıştı.. Galatasaray’a attığı gollerle de ne derece etkili olduğunu daha önce göstermişti..

Eskişehirspor’un hücum yükünü Sezer, Adem Sarı ve Ümit Karan çekti maçta.. Ümit yüzde yüzlük golleri kaçırmasına rağmen defansı sürekli rahatsız etti.. İleride Adem ile birlikte rakip defansı her daim tedirgin ettiler.. Ama asıl önemli oyuncu Sezer idi.. Galatasaray ile Manisaspor arasındaki anlaşmazlık sonucu yolu Eskişehirspor’a düşmüştü.. Eskişehirspor’da da kendini gösterme fırsatı yakaladı.. Topu sürüşü, pasları, top kontrolü ve tekniği ile göz kamaştırdı.. Takımın beyni olduğunu oynadığı futbol ile tüm izleyenlere gösterdi.. Trabzonspor maç boyunca kendisine çok fazla önlem alamadı.. Sezer oyuna ağırlığını koydu ve O’nun ayağından çıkan toplarla takımı pozisyonlara girdi..

Eskişehirspor defansı hava toplarında oldukça etkili.. Fenerbahçe’nin gol bulması için topun mutlaka yere inmesi gerekli.. Topu yerden oynadığında ve defansın arkasına doğru toplar atıldığında pozisyonlar bulunacaktır.. Defansı hava topları ile geçmeyi denerse de etkisi azalacaktır Fenerbahçe’nin.. Bu konuda Özer, Emre ve Alex’e büyük iş düşüyor..

Fenerbahçe’de Guiza bu maçta rakip defansı çok fazla rahatsız etmelidir.. Eskişehirspor Umut’un oyunda olduğu sürelerde defanstan topu uzun oynayarak çıkartmaya çalıştı ve çok hata yaptı.. Ama Trabzonspor 10 kişi kalıp da defans rahatlayınca geriden iyi oyun kurdular..

Bu maçta Ümit Karan’a ve Sezer’e mutlaka yakın oynamak gerekir.. Rakip takımın hücum gücünün çok büyük bir kısmı bu ikilide.. Bu ikiliye kilit vurulursa eğer hücumu daha rahat düşünebilir Fenerbahçeli oyuncular.. Andre Santos’un ve de Gökhan Gönül’ün bu maçta sık sık önlerindeki oyuncuları ileri itmeleri gerekli oyunu rakip sahaya yıkmak için.. Kontra ataklarda da Adem Sarı’nın olduğu tarafta Gökhan Gönül’ün uyanık olması gerekir..

Hafta içinde Rıza Çalımbay ve Ümit Karan’ın Fenerbahçe’yi yenmek için gideceğiz sözlerine bakıp da kimse Eskişehirspor’un atak bir futbol oynayacağını düşünmesin.. Muhtemelen önce gol yememek üzerine kurulacaktır takımları.. Bu aşamada da ilk golün gelmesi çok önemli.. Eğer Fenerbahçe oyuna hızlı girer ve golü de erken bulabilirse oyunu daha rahat bir hale dönüştürme şansı doğacaktır.. Aksi takdirde oyunun ilerleyen dakikalarında stres oluşabilir..

Ayrıca Beşiktaş’tan devre arası gelen Erkan Zengin olsun, Doğa olsun, Alper olsun sert oynayan oyuncular.. Bu oyuncular ile özellikle emre üzerine oynanacağı açık bir şekilde gözüküyor.. Emre bu maçta sinirlerine hakim olmalı ve oyuna katkı sağlamalıdır.. Rakibin yapacağı sertlikleri kendisi cezalandırmaya kalkarsa takıma zarar verebilir.. O yüzden bu maçta mutlaka sinirlerine hakim olmalıdır..

Taraftar bu maçta da son maçlarda olduğu gibi takımı koşulsuz desteklemelidir.. Gol her an gelebilir ve gol gelene kadar da takımı ateşlemeye devam etmelidir.. Son haftalara girilmişken takıma desteğini göstermeli, her koşulda arkasında olduğunu hissettirmelidir.. Bu maçta 12 numaraya da çok büyük iş düşüyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder