6 Nisan 2010 Salı

Sivasspor 1-1 Galatasaray

Kadrolar açıklandığımda aklıma gelen ilk şey, eğer ki ilk golü Sivasspor atarsa bu maçı kesinlikle kaybetmeyeceği, Galatasaray atarsa ise kontra ataklarla ilerleyen dakikalarda farkı açma şansının olabileceğiydi.. Galatasaray maça orta sahada tam 4 ön libero ile başladı.. Barış, Sarp, Topal ve Ayhan.. Kalli döneminde zaman zaman ön libero olarak görev alan Sabri, Hakan Balta ve Servet’i, ayrıca Rijkaard’ın antrenmanlarda ön liberoda denediği Neil’i de eklersek sahada 8 tane ön libero olarak görev alabilecek oyuncusu vardı Galatasaray’ın.. Bu defansif oyunculara ek olarak ileride tehlike yaratmaları için de Keita ve Dos Santos vardı.. Keita tek forvet oynarken, Dos Santos da Ayhan’ın soldan yaptığı katkıyı sağdan yapmaya çalışıyordu..

Maç bu sezon izlediğim en kötü lig maçlarından biriydi.. Amatör kümede bile bu şekilde karambol futbol oynanmıyor artık.. İki takım ad orta sahada toplasan 3 pası ardı ardına yapamadılar.. Ön liberoları kullanıp orta sahayı ele geçirmeyi amaçlamış belki de Rijkaard ama bu kadar tek yönlü oyuncuları kullanırsan orta sahayı da bir türlü organize edemiyorsun.. Bence bu maçın kaybedilmesindeki en önemli faktör de Rijkaard’ın korkak futbol anlayışıdır..

Rijkaard’a nedense Fenerbahçe maçlarından sonra bir haller oluyor.. Herhalde diğer takımların da Fenerbahçe kadar üstün olduklarını düşünüyor orta sahada.. Kadıköy’de oynanan maç sonrası çift ön liberodan vazgeçip 3 ön libero ile oynatmaya başlamıştı takımını.. Ali Sami Yen’de oynanan maç sonrası da 4 ön libero ile ilginç bir şekilde takımını sahaya sürdü.. Eğer Sivasspor’un golü gelmese oyuna Gökhan Zan’ı da sokacaktı ki muhtemelen Dos Santos’u çıkartacaktı..

Sivasspor bu futbolla devam ederse ligde kalması mucizelere bağlı.. Tamam, mücadele etmeye çalışıyorlar ama Galatasaray’ın hücum gücü biraz becerikli olsa bu maçtan puan almaları çok zordu.. Bundan sonraki haftalar kümede kalmak istiyorlarsa mücadele gücünün yanına, savunmada dikkatli oynamayı ve hücum gücünü de eklemek zorundalar.. Yoksa işleri gerçekten çok zor..

Galatasaray’a gelince.. Bu beraberlik ile Bursaspor’un 7, Fenerbahçe’nin 4, Beşiktaş’ın ise 2 puan gerisine düştüler.. Artık puan kaybetme lüksü kalmadı eğer şampiyonluk hedefleniyorsa.. Her ne kadar Galatasaray forumlarında çoluk-çocuk yaştakilerin, Galatasaray’ın büyük bir takım olduğunu kavrayamamış, Fenerbahçe nefreti kendi kulüp sevgisinin önüne geçmiş insanlar artık Diyarbakırspor’a yatalım Sivasspor düşsün, Bursaspor’a yatalım da Fenerbahçe şampiyon olamasın şeklinde görüşlerine sık sık rastlanılsa da bence özellikle Şampiyonlar Ligi için hala şansı yüksek Galatasaray’ın.. Evinde Bursaspor ile oynayacak ve derbi maçı kalmadı.. Bursaspor ile Beşiktaş da son hafta oynayacak.. 2 hafta sonra Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi var.. Daha 18 puan var takımların alabileceği.. O yüzden ona yatalım, buna satalım düşünceleri bana saçma geliyor..

Edit: Maalesef çoğu Galatasaray forumlarında Bursaspor'a yatalım başlıklarını gördüm ve ayrıca başlıklarda yazılan mesajların sadece çocuk yaşlardaki kişiler tarafından değil, koca koca adamlarca da yazıldığına şahit oldum.. İlginç gerçekten :/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder