13 Nisan 2010 Salı

Çok acıttın Alex çoook!! : Manisaspor 1-1 Fenerbahçe

İdeale yakın bir kadro ile çıktı başladı Fenerbahçe maça.. Sakat olan Bilica’nın yerine Bekir, Gökhan Gönül’ün yerine Deniz, Özer’in yerine Vederson ve Guiza’nın yerine de Gökhan Ünal dışında as oyuncular çıktı sahaya ilk 11’de.. Hafta sonu muhtemelen Gökhan Gönül’ün yerine oynayacak isim de belli oldu sayılır.. Dün yazdığım yazıda belirttiğim ve benim için en ideal isimdir dediğim Deniz Barış görev alıcak muhtemelen savunmanın sağında..

Maçın başlamasıyla birlikte Fenerbahçeli oyunculardaki durgunluk açık bir şekilde belli oluyordu.. Taraftar gibi futbolcuların da aklı belli ki hafta sonu oynanacak olan derbide.. O yüzden rölantide başladılar maça.. Rakip Manisaspor da ilk maçın aksine as kadro ile çıktı sahaya.. Belli ki ligde kalacaklarına inanmışlar ya da basından Ömer Üründül tarzı çok bilmişlerin gazına gelip as kadro ile maça çıkmışlardı ve ilk dakikalardan itibaren ileride baskı oluşturmaya çalıştılar.. Fenerbahçe’de Selçuk özellikle ilk yarıda çok durgundu.. Sanki uykudan yeni kalkmış ve maça çıkmış gibi uyuşuk bir şekilde oynuyordu.. Emre de bildiğimiz oyununu sahaya yansıtamadı ilk yarıda.. Çok koşsa da topları olumlu kullanamadı.. Sağda Deniz-Mehmet, solda da Santos-Vederson çok uyumsuz gözüktüler.. Santos-Vederson kanadı daha etkili olur derken sağ kanattan daha çok geldi Fenerbahçe.. Bunda Deniz’in Mehmet Topuz’un arkasından yaptığı bindirmelerin rolü büyüktü..

Gol ise Fenerbahçe’nin sağ kanadından yapılan ortadan geldi.. Deniz sol açık Simpson ile giderken arkadan gelen Momha’yı kontrol edemedi Mehmet Topuz.. Ancak bu golde Mehmet’ten daha çok sol bek Santos ve sol stoper Bekir’in hatası vardı.. Güven’e çok rahat topa vurdurdular.. Volkan da topa hamle yapmakta geç kalınca gol geldi.. Golün de etkisiyle Fenerbahçe şok yaşarken Manisaspor canlandı.. İlk yarı sonuna kadar daha etkili olan takım da Manisaspor idi..

İkinci yarı ise sahada bambaşka bir Fenerbahçe vardı.. Fenerbahçe daha ikinci yarının ilk dakikasından itibaren turu ne kadar çok istediğini sahada gösterdi.. Her alanda rakibine bastı, golü bulmak için ataklar yaptı.. Bir pozisyonda sakatlanan Gökhan Ünal’ın yerde yattığı halde topu taca atmayan Manisasporlu oyuncuya, önce Santos sonrasında da Selçuk’un girişi, seken topa tekrar Santos’un müdahalesi maçın ciddiyetinin farkına vardıklarını gösteriyordu Fenerbahçeli oyuncuların.. Bu pozisyonda Bekir’in takım arkadaşı Santos’a diklenen rakip oyuncunun üzerine gidişi de takımdaki birlikteliği görme açısından bir örnekti.. Sonunda da Alex’in kişisel becerisi ile golü buldu.. Bu golde topu gelişigüzel ortalamayıp, dışarıdan gelen Alex’i gören Selçuk’un da payı büyüktü.. Golden sonra oyunun kontrolü yine Fenerbahçe’de idi ve seyircinin tezahüratları, top çevirirken oley çekmeleri, hafta sonu oynanacak maça göndermeleri ile maç tamamlandı.. Artık gözler sezonun en önemli maçlarından birisi olacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisine çevrildi..

Bu arada maçın başından beri Manisaspor Televizyonunda maç anlatır gibi maçı sunan spiker ve yorumlayan Ömer Üründül’ün Alex’in golünden sonraki ses tonlarındaki değişim gözlerden kaçmadı.. Demek ki Alex’in vurduğu o dol vuruşu çok acıtmış canlarını.. Herhalde acısını maç sonuna kadar hissetmiş olacaklar ki ses tonlarındaki değişimi dışa vurmadan edemediler.. Manisaspor’un yedek kulübesi ve tribünleri, saha içindeki kabadayıları da golden sonra ağızlarının paylarını aldılar.. Fenerbahçe taraftarının şarkılarını maç sonuna kadar dinlediler.. Ahh Alex ahh, bu kadar da acıtılmaz ki.. Her işin bir yolu yordamı var.. Bir dahaki sefere ümitlendirme düşmanlarınızı, valla sonra öyle bir duruma düşüyorlar ki bu akşamki gibi, biz bile üzülüyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder