6 Nisan 2010 Salı

Bu maçı tüm Türkiye´ye TEK BÜYÜK olduğunuzu göstermek için kazanın!

Maç satma, şike, teşvik primi, yatma olayları senelerdir konuşulur futbol camiasında.. Her takımın kendi taraftarları rakiplerini suçlar, onların böyle şey yaptıklarını ve yapacaklarını, kendi takımlarının ise asla böyle aşağılık bir harekette ve davada bulunmayacağını savunur.. Hemen her sene benzer muhabbetlerle karşılaşırız.. Bizler de, diğer takım taraftarları da rakiplerinin bu konularda böyle küçük davranışlar sergilediklerini söylerler ve her yerde de bunları savunmaktan geri kalmazlar..

Fenerbahçe forumundaki Sivasspor-Galatasaray maç topiğinde birçok renktaşım Galatasaray kazansın, yoksa Bursaspor’a yatar şeklinde mesajlar göndermişlerdi.. Onlara karşı çıkmıştım maç topiğinde, Galatasaray’ın asla böyle bir olay içine girmeyeceğini, her zaman bizim dik duran rakiplerimizin başında geldiğini savunmuştum.. Onların şampiyonluk yolunda puan kaybetmelerinin bizim işimize geleceğini, Bursaspor ile bizi baş başa bırakmalarının işimizi daha da kolaylaştıracağını savunmuştum.. Sivasspor’un uzatma dakikalarında attığı gol ile beraberlik ile sonuçlanan maç sonucunda eve geldiğimde Fenerbahçe’li bloglarda ve Fenerbahçe forumlarında, Galatasaray’ın belli başlı forumlarından bazı başlıkların linklerini gördüm.. Açıkçası verilen linklere girdiğimde gerçekten çok şaşırdım.. Her zaman rakip takım taraftarları diğerlerini maç satmak ile suçlarken bu kez Galatasaray forumlarında çoğunluk Bursaspor’a yatmaları konusunda hemfikirdi..

Üzülmedim desem yalan olur.. Ama bu üzüntüm Galatasaray maçı Bursaspor’a verir de biz şampiyon olamayız diye değil.. Bu forumda birçok renktaşıma karşı Galatasaray böyle bir şeyi yapmaz diye savunma yaptığım için.. Henüz maç oynanmadı, sonuç da belli değil ve Galatasaray harika bir oyun ile Bursaspor’u farklı yenebilir de, ancak hiçbir sonuç bu akşam Galatasaray forumlarında çoğunluğun düşüncesini unutmamı sağlayamaz..

Bursaspor taraftarı bile eminim Galatasaray’ın maçta yatmasını istemez.. Çünkü Bursaspor geçmiş senelerde Beşiktaş’ın ligin son haftalarında Bursaspor’un rakiplerine maçları bırakmasını hala unutamadılar.. O taraftar her sene tribünlerde Beşiktaş’a olan tepkisini dile getirdi ve senelerdir tüm Türkiye’ye bunu haykırdı..

Bursaspor’un son haftaki rakibi ise Beşiktaş.. Hani şu Bursaspor’un küme düşmesine vesile olan takım.. Hani şu Bursaspor tribünlerinden yıllardır nefret ile, yıllardır yaptıkları o son maçlar ile anılan ve bu leke seneler geçse de üzerlerinden atılamayacak olan takım.. O son maçlar hakkında somut kanıtlar, ses kayıtları ortaya çıkan takım..

Bu hafta ligde bay geçeceğiz ve ertesi hafta bu dillerden dile dolaşan Beşiktaş ile oynayacağız.. Benim ve benim gibi düşünen renktaşlarımın oyuncularımızdan tek isteği Beşiktaş’ı yenerek onları da şampiyonluk yarışı dışına itmek ve Galatasaray forumlarında yaşanan görüntülerin bir benzerini Beşiktaş forumlarında yaşatmak.. Seneler önce yaptıklarını ödemeleri için kendilerine bir fırsat tanımak..

Sonrasında şampiyon Bursaspor mu olmuş, çok da önemli değil.. Seneler geçse de konuşulacak olan Bursaspor’un şampiyonluğundan çok spor kamuoyu tarafından büyük kabul edilen bu iki kulübün taraftarlarının sergiledikleri bu aşağılık tavır ve davranışlar olacak.. Bu iki takım taraftarları bundan böyle ağızlarını açtıklarında karşılarında bu senenin puan tablosu duracak.. Kendileri bile artık büyük sözü geçtiğinde orada duracak, utancından yüzlere bakamayacak..

Çok uzattım farkındayım ve sözlerimi Fenerbahçeliler dışında birçok kişinin anlayamayacağı büyük insan İslam Çupi’nin sözleri ile bitiriyorum.. “Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder