22 Nisan 2010 Perşembe

Türkiye'de en iyi başkan Yıldırım Demirören'dir!!

Türkiye’de en iyi başkan Yıldırım Demirören ve en iyi yönetim de Beşiktaş yönetimidir.. Evet evet, yanlış okumadınız, yaptıkları ile belki somut başarılar elde etme konusunda başarıları yeterli görülmeyebilir ama stratejileri ile gerçekten büyük bir liderlik anlayışı göstermişlerdir.. Başka başkan Yıldırım Demirören olmak üzere, yönetim olarak son derece başarılı işlere imza atmışlardır.. Gelin hep beraber bakalım neler yapmış büyük başkan..

Gaziantepspor’un geçen seneki başarısından sonra bu sene şampiyonluğun en güçlü adaylarından birisi olabileceğini önceden sezmiştir.. Bu nedenle de Gaziantepspor’dan Tabata ve İsmail Köybaşı’ya tam 14,5 milyon euro artı Serdar Kurtuluş’u vererek rakip takıma büyük bir güç kaybı yaşatmıştır.. Gaiantepspor bu sene Beşiktaş’ın değil rakibi olmayı, nefesini bile Beşiktaş’ın ensesinde hissettirememiştir..

Geçen sene, takımı, tarihlerinin en iyi Fenerbahçe’si ve Galatasaray’ına karşı şampiyon yapmış Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi hocası Mustafa Denizli’yi takımın başında tutmuş, istikrardan yana olduğunu göstermiştir.. Öyle ki o Mustafa Denizli bu sene Fenerbahçe ve Galatasaray’a yine puan farkı yapmış ve sözleşmesi bu tablo ile beraber 1 sene daha uzatılmıştır..

Ertuğrul Sağlam ile Beşiktaş’ın başarılı olamayacağını görmüştür.. Ancak Ertuğrul’un da becerilerinin farkındadır.. Kendisinin hem rakiplerinden puan koparmaları için, hem de biz olamazsak onlar olsun diyebilmek için Bursaspor’a gitmesini sağlamıştır.. Bu sayede daha önce yataş konularından araları bozuk olan iki kulüp arasında sevgi bağları oluşturmuştur.. Aralarında futbolcu transferleri ile bu bağ iyice pekişmiştir..

Taraftara bu ekonomik krizde Rüştü, Nobre, Yusuf Şimşek gibi rakiplerin elinden çaldığı yıldızlar ile kulüp içerisinde geçirdikleri süreler ile efsaneleşen dünya yıldızları İbrahim Üzülmez, Ekrem Dağ ve Hakan Arıkan gibi önemli isimleri izlettirmiştir.. Ayrıca yurt dışında büyük bir kulübe bedavaya kaptırılan İbrahim Kaş’ı da makul bir ücret ile kiralık olarak geri kazandırmıştır..

Ekonomik krizin etkisinde kalan ve kontör almakta zorlanan taraftarları için de kısa mesaj konusunda son derece başarılı örnekler vermiştir.. Kelimelerin kısaltılması ile daha önceleri 3 mesaj uzunluğundaki mesajlar artık 1 mesaj içine sığdırılabilir olmuştur.. Bu sayede taraftarın parası cebinde kalmış ve bu paralar kulübe gelir olarak geri dönmüştür..

Daha önce “ben kupayı alayım sen de ligi al” gibi centilmenlik anlaşmaları ile Türk futbolunda kurduğu birlik ve beraberliği daha da güçlendirmiştir.. Bu sene de Kadıköy’de Fenerbahçe karşısına 9 defansif oyuncu ile çıkmış, kaleye penaltı vasıtası ile bir şut atıp puan koparamasa da Fenerbahçe’den Vederson’un atılmasına vesile olmuştur.. Puan olarak çelme takamasa da hakemler konusunda tek şut attığı maç üzerinden gündem oluşturmaya çalışıp, daha önce dostluk bağlarının kurulduğu Bursaspor ve Galatasaray’a bu anlamda yardım etmek için elinden geleni yapmaya gayret göstermiştir..

Taraftarı ile arasındaki diyalog süperdir.. Fenerbahçe maçında rakibi kendi sahasına hapseden, şutlarla rakibini döven, 5 topu çizgiden çıkan, 4 penaltısı verilmeyen, rakibine 3 kırmızı kart çıkmayan, 3 golü sayılmayan, 7 atağı ofsayt diye kesilen ve futbolun tüm güzelliklerini sahaya yansıtan takımına maçtan sonra tek kelime etmemiştir.. Maç sonrasında bu mağlubiyetin sebebinin hakem olduğuna karar verip, taraftarlarının bugün yaptığı yürüyüşün mimarı olmuştur..

Sonuç olarak Yıldırım Demirören yaptıkları ve yapacakları ile Beşiktaş’a ve Türk Futbolu’na hizmet etmeye devam edecektir.. Arkasında olan yönetim kurulu ve taraftar desteği ile de kulüp içerisinde rakipsizdir.. Taraftar grupları ile de bütünleşerek, kulübün ve camianın ortak sesi olmuştur.. Taraftarların daha uzun yıllar “ Devam Yıldırım Demirören devam ” tezahüratları ile stadları inleteceğinden hiç şüphemiz yok..

3 yorum:

  1. hehehe:)eğlenceli olmuş kardeşim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.. Çok daha fazla becerileri var büyük başkanın ama ben yalnızca kısa bir derleme yaptım :)

    YanıtlaSil
  3. Allah Jimnastiğin başından eksik etmesin iyi ki varsın tüpçü

    YanıtlaSil