9 Mayıs 2010 Pazar

Maç Öncesi: Ankaragücü - Fenerbahçe

Sezonun belki de en kritik mücadelesi.. Rakipte Hürriyet gibi bir ismin olması bütün maç boyunca Alex’in peşinden ayrılmayacağının göstergesi.. Bu yüzden bu maçta Emre ve Özer’e ekstra görevler düşüyor.. Hürriyet’i ortadan kenarlara çekebilecek Alex’in yarattığı boşlukları doldurarak Guiza’ya pozisyon hazırlamak.. Bire birde çok etkili stoperleri olmasına rağmen pozisyon hatası yapabilen stoperleri var rakibin.. Defansın arkasına atılan toplarda Guiza’nın pozisyon bulabileceğini düşünüyorum..

Rakipte Vittek sakatlığı nedeniyle yok.. Yerine Vassell oynayacak gibi gözüküyor.. Bilica ve Lugano’nun mutlaka sıkı markaja almaları lazım.. Sağda Mehmet Çakır solda Rothen hızlı ve tehlikeli isimler.. Vederson ile Gökhan Gönül’ün ileri çıkışlarında mutlaka kademelerine Selçuk girmeli..

Mehmet Topuz sağ kanadı daha etkili kullanabilir bu maçta.. Fiziki avantajı var karşısındaki Ariel’e göre.. Bu maçta şutlarını devreye sokarsa sezonun kendi adına ilk golünü atabilir.. Ancak kendi kanadının savunmasında da bu maç Gökhan Gönül’e diğer maçlara nazaran daha fazla destek olmalı..

Ankaragücü top ayağında olduğunda etkili olabilen bir takım.. Bu yüzden mümkün olduğunca topa sahip olması gerekir Fenerbahçe’nin.. Bunda da orta saha elemanlarına büyük iş düşüyor.. Bu maç çok koşup topu da ayaklarında tutmaları gerek.. Ankaragücü oyunun ikinci yarısında düşüş yaşayabilen bir takım.. Skor avantajı sağlanabilirse ikinci yarıda kontra ataklar yakalanabilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder