9 Mayıs 2010 Pazar

Ankaragücü 0 - 3 Fenerbahçe

Maç öncesi yazımda Fenerbahçe’nin topa daha fazla sahip olması gerektiğini, top Fenerbahçe’de kaldığı sürece avantajın Fenerbahçe’de olacağını belirtmiştim.. Ankaragücü oyuncuları kendilerine oynama şansı verildiğinde oynayan isimler.. Ama karşılarında güçlü bir Fenerbahçe bulunca istedikleri oyunu bir türlü ortaya koyamadılar.. Bunda Fenerbahçe orta sahasında oynayan oyuncuların rakibe yaptığı pres ve ayağa toplarla oynamalarının etkileri büyüktü..

İlk golün sahibi Mehmet Topuz’dan başlayalım.. Son haftalardaki çıkışını sürdürdü.. İlk yarıda sahanın en iyisiydi.. Attığı gol uzun süredir çabalamasının, çok çalışmasının bir hediyesiydi.. İnanılmaz koştu, pres yaptı, top çaldı, topla takımı ileri taşıdı.. Bir sağ kanatta bir sol kanatta.. Her yere gitti, her yere bastı.. Helal olsun.. Bu kadar yürekten oynadığı için ne kadar övgü dolu sözler kullanılsa azdır..

Emre de Alex’in markaj altında kalması sonucu orta sahada topu dağıtan isim görevini başarıyla yerine getirdi.. Defanstan her topu aldı ve hücuma çıkan arkadaşlarına dağıttı.. Her yere yetişmeye çalıştı.. Sahaya yüreğini ortaya koyanlardandı.. İkinci golün asistini yaparak da maça henüz 2. yarının başında noktayı koydu..

Alex De Souza.. Kaptan yine yaptığı asist ile kilidi çözen adamdı.. Sahada yoğun markaj altında olmasına rağmen duran toptan da olsa yine asistini yaptı.. İlk dakikalarda top ayağına tam olarak otursa golünü de ekleyecekti istatistiklerine.. Sahada duruşu ile bile takıma güven veriyor.. Hürriyet gibi bir kasabın tekmelerine iyi dayandı ama sanırım kasap amacına ulaştı ve kaptan sahaya ikinci yarıda çıkamadı.. Umarım önemli bir sakatlığı yoktur..

Fenerbahçe defansı son dönemlerdeki uyumunu bu maçta da gösterdi.. Geri dörtlü ve önlerinde oynayan Selçuk rakibe pozisyon bile vermedi maçın kopma anı olan 3-0’a kadar.. Sonrasında bile gol yememek için gösterdikleri hırs, istek ve arzular da izleyen Fenerbahçelileri eminim oldukça mutlu etmiştir..

Bazı kesimler beğenmese de ikinci yarı oyuna Baroni’nin girmesi ile takımın ne kadar soğukkanlı ve ayağa oynadığını görmüşlerdir umarım.. Adam ayağa pası harika yapıyor.. Girdi takımı rahatlattı.. Topu bir sağ kanada, bir sol kanada çevirdi.. Ankaragücü pres yapsa da topu kapmalarına imkan vermedi.. Yanında Selçuk ve Emre de olunca tekniği ön plana çıktı.. Oyunu soğutma görevini layıkıyla yaptı.. Yetmedi bir de 35 metreden çaktı.. Daha önce Brezilya’da attığı golleri görebilmiştik internet vasıtasıyla, bu maçta onlardan birini bizlere yaşattı.. Ayağına, yüreğine sağlık.. Bu takımda her zaman kendisine bir yer var..

Ve 12 numara.. Bugün harikaydı.. Karşısındaki karma taraftarlara ders verdi adeta.. Tezahüratları televizyon başında bizlere kadar geldi.. Hiç susmadılar ve gerek maç öncesi olsun, gerekse maç anında olsun takıma destek verdiler ve takımı ateşlediler.. Alınan 3 puanda büyük emekleri vardı.. Sahada 11 oyuncu ve tribünlerdeki 12 numara bugün harika idi ve bu galibiyeti sonuna kadar hak etti herkes..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder