29 Temmuz 2010 Perşembe

Young Boys 2-2 Fenerbahçe

Dün akşamki oyunun ardından yazacak o kadar olumsuz şey var ki, hangisinden başlasam bilemiyorum.. Gece sinirle yazmak yerine sakin kafa ile yazmayı tercih ettim ama hala oynanan oyuna ve sahadakilere karşı sinirim geçmiş değil.. Fenerbahçe’nin bu kadar mahkûm oynamaya hakkı yok!

Evet Aykut hocam.. Tribünlerin çoğunun desteğini alan, herkesin güvendiği, saygı duyduğu, karakter sahibi insan.. Siz bu takımın geçen yıl da içerisindeydiniz, bu kadar tanıma imkânınız varken bu takımı hala daha Önder’i sağ bek olarak oynatmak niyedir? Hadi gençlere güvenemedim dersiniz anlarım, Okan tecrübesiz dersiniz anlarım, peki ya Bilica-Bekir olayı? Maç başladığında zaten olacakları görmek için kahin olmaya gerek yoktu.. Bekir sol stoper, Bilica ise sağ stoper.. Geçen sene Bilica tüm maçlarda sol stoper oynamış.. Sol ayağı çık iyi olmamasına rağmen kadrodaki diğer defans elemanlarına göre daha iyi.. Bekir’de ise sol ayak denen bir şey yok! Ama sol stoper olarak Bekir başladı maça.. Ne zamanki sarı kartı gördü, o dakikada sağ stopere geçti tekrardan.. Bu yerleşimi takım içerisinde olan biri nasıl yapabilir? Bekir’in sol stoper oynadığı nerede görülmüştür? İlhan sol ayaklıdır ve orada oynaması doğaldır ama İlhan olmaz ise orada oynayabilecek adam mecburen Bilica’dır, Bekir değil!

Defans kurgusu bu kadar yanlış seçilirse vereceğin pozisyonlar da bu kadar çok olur.. Halı sahalarda bu kadar pozisyon verilmez rakibe.. Tek kale oynanan bir maç.. Orta sahanın da pek bir farkı yoktu.. Bir türlü organize olunamadı.. Peki bunda suç orta saha oyuncularının mı? Geçen sene Daum zamanında bu kadar aciz oynayan bir takımı hatırlayan var mı? Aykut hoca maalesef şimdiye kadar ışık vermiyor.. Alex’i çıkartmakla iş bitmiyor.. Alex sahada yürüse bile takımının ayağında top tutabiliyor.. Oyunu açıp diğer takım arkadaşlarını rahatlatabiliyor.. Alex gibi bir adamın varsa o sahada içeride kalır her zaman.. Sadece koşmakla futbol oynanmaz..

Kazım’ın gördüğü iki sarı kart da saçma idi. İlkinde kesinlikle sarı kartı gerektirecek bir durum yok.. İkincisi de çok ucuz bir kart.. Hakem son derece berbattı.. Kazım haklı diyemeyiz ama sonuna kadar haksız olduğunu da söylemek insafsızlık olur.. Ama bu kafayla giderse yerini bir daha zor bulur..

İleride Gökhan Ünal çok iyi oynamasa da yararlı işler yaptı.. İki golün asisti de kendisine ait.. Daha önce de söylemiştim yine tekrarlayayım.. Bu takımın ikinci forveti kendisi olmalıdır.. Hala Semih’ten bir medet ummak saçmalık.. Dün de sahaya girdikten sonra görüldü ki çok ağır.. Ayakta duracak da hali yok.. Bu sene alınacak forvetin arkasındaki ilk isim Gökhan Ünal olmalıdır.. O olmadığı zaman da Kazım oynar forvette..

Fenerbahçe açısından dünün en güzel olayı ise Stoch’tur.. Adam sahada bas bas bağırıyor ben futbolcuyum diye.. Top alıp vermesi, sürati ile adam eksiltmesi, takımı rakip sahaya erken bir şekilde taşıması, Alex’in yükünü hafifletmesi, elinden geldiğince koşup arkadaşlarına yardım etme isteği, sahaya yansıttığı müthiş hırsı.. Bir futbolcuda olması gereken neredeyse tüm özellikleri barındırıyor kendisi.. Acaba sahada O’nun yırtınışını görenler biraz olsun düşünüyorlar mı? Önder bu takıma geleli ne kadar süre olmuş daha bir adım yol kat edememiş.. Ben kendisi yerinde olsam utanırım Stoch’u izledikçe..

Yeni transferlerin gelmesi, sakatların da iyileşmesi ile kuşkusuz takım daha iyi olacaktır.. Ama görünen o ki, bundan sonra Fenerbahçe’nin her maçı da riskli olacaktır.. Birgün birisi fena patlayabilir.. Her maçı kaybetme riski ile oynuyor artık Fenerbahçe.. Şunu diyebilirim ki eğer Daum gönderilmemiş olsaydı ve bu transferler yine yapılsaydı Daum ligi açık ara götürür, Avrupa’da da takımı iyi yerlere getirirdi.. Geçen sene takımda eksik olan tüm bölgelere transferler yapılıyor..(Stoper hariç) Bu kadro fena bir kadro değil ama bu kadronun sahaya yansıttığı oyun da hiç hoş değil.. Dilerim şu zamana kadar ışık vermeyen Aykut Kocaman gerekli önlemleri bir an önce alır ve takımı bu berbat oyundan çekip çıkartır.. Yoksa bu sene kolay kolay bitmez Fenerbahçe adına..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder