28 Temmuz 2010 Çarşamba

Yeni sezon başlarken..

Geçtiğimiz sezon son maçta kaybedilen şampiyonluğun ardından, yazmak gelmedi bir türlü içimden.. Az-çok olabilecekleri tahmin edebiliyordum daha önceki sezonlarda yaşananlardan dolayı.. Bir türlü o eski şevki bulamadım bilgisayarın başına oturduğumda.. Yazmaktan çok yazılanları okumayı, farklı görüşleri takip etmeyi daha uygun buldum.. Nitekim beklenen de oldu.. Son maçta kaybedilen şampiyonluğun baş sorumlusu Daum kabul edildi ve 2. kez kendisine kapı gösterildi..

Yeni sezon için takımın başına eski sportif direktör, yeni teknik direktör ve sportif direktör Aykut Kocaman’ın gelmesi birçok tartışmalara neden oldu.. Ama artık olanlar oldu ve her şey geride kaldı.. Tekrardan o günlere dönüp kim hatalı kim suçlu tartışması yapmaya lüzum yok diye düşünüyorum.. Aykut Kocaman’ın görevi sonrası yapılanlardan başlamakta fayda var..

Geçen sene Daum’un ısrarla istediği ve eksik gördüğü bölgelere bu sene akıllıca transferler yapıldı.. Takımın hız sorunu vardı ve bu hız sorunu Caner, Stoch ve Dia gibi isimlerle çözülmeye çalışıldı.. Ayrıca yeni transfer edilecek forvet oyuncusunun da benzer özelliklerde olması düşünülüyormuş etraftan okuduğumuz kadarıyla.. Geçen sene yapılamayan hamleler bu sene yapılmaya başlandı teker teker.. Takımdan ise Ali Bilgin, Vederson ve Deniz gönderildi.. Deniz’in profesyonelliğine diyecek bir söz yoktu ama yaşı 33 olmuş idi.. Baroni ve geçen sene son haftalarda performansı tavan yapan Selçuk’un ardında forma bulma şansı zordu.. Diğer ikisi zaten 18’i bile zorlayamayacak isimlerdi..

Aykut Kocaman sezon öncesi hazırlık maçlarında elindeki oyunculardan en iyi ilk 11’i oluşturmaya çalıştı.. Gençlere şans vermek yerine sezona hazır bir takım yaratma peşindeydi.. İdeal 11’ini bulmaya çalıştı.. Hemen her oyuncuya fırsat vermeye çalıştı kadrodaki.. Ama az-çok kafasındaki 11’i belli etti kanımca..

Kalede alternatifi bulunmayan Volkan Demirel oynayacak bu sene de.. Geri dörtlünün sağında ilk olarak Önder denendi ama başarılı olamadı.. Daha sonra Bekir o mevkide denendi ve Önder’e göre daha iyi gözüktü.. Yine de bek olarak gerektiği kadar bindirme yapabilmiş değil.. Okan Alkan ise oynadığı 15 dakikalık bölümde hem Bekir’den hem de Önder’den daha bek gibi bek görüntüsü verdi.. Ancak tecrübesizliği nedeniyle sanırım forma şansı bulamadı son Galatasaray maçında.. O mevkide Gökhan Gönül sakatlığı tamamen geçip formasını alana kadar Bekir’i izleyeceğiz muhtemelen.. Defansın ortasında ise İlhan-Bilica ikilisi oynadı.. Geçen sene sol stoper olarak oynayan Bilica’nın yerine bu sene İlhan’ın sol stoper oynaması ve Bilica’nın da geçen sene Lugano’nun oynadığı yerde oynaması Lugano döndüğünde Bilica’nın kulübeye çekileceğinin habercisi.. Defansın ortasındaki ikili Lugano döndüğünde İlhan-Lugano olacaktır.. Sol bek ise Andre Santos.. O’nu yedekleyecek isimse Caner olacaktır.. İlk oynadığı maçlarda iyi ve diri bir dörüntü veren Caner bu sene sık sık forma şansı bulacaktır gerek sol bek gerekse sol açık olarak diye düşünüyorum yabancı sınırlamasını da göz önünde bulundurarak..

Orta sahanın sol kanadı yeni transfer Stoch’a emanet.. Kendisi hırsı ile dikkat çekti oynadığı maçlarda.. Senelerdir Fenerbahçe taraftarının beklediği hızı kanat oyuncusu özlemini dindirecek gibi.. Orta sahada defansif ön libero olarak Baroni formanın ilk adayı.. Eğer yabancı sınırlamasına takılmaz ise Selçuk her zaman yedeği olarak kalabilir ancak.. Baroni’nin önünde ise geçen sene yine aynı mevkide görev alan Emre.. Sağ kanat için Kazım sezona başladı ama sezon içerisinde Dia’nın orayı yavaş yavaş ele geçireceğini hemen herkes tahmin edebiliyor..

Forvetin arkasında Alex yine takımın bankolarından.. Galatasaray maçında oyundan alındıktan sonra rakibin nasıl baskı kurduğu ortada.. Bunu taraftarlar kadar Aykut Kocaman da görmüştür ve kolay kolay Alex’i kenarda tutmayacaktır tahminim.. Forvette ise Gökhan Ünal kamp boyunca bir adım öne çıktı.. Ancak yeni gelecek forvet ile birlikte kendisine de kulübe yolu gözükecektir..

Eğer takıma sağlam bir yabancı stoper, iyi bir yedek kaleci ile bir tane daha Türk orta saha oyuncusu transfer edilirse bu takım bu sene taraftarın beklediği güzel oyunu sahaya yansıtabilir.. Tabii bunun için Aykut Kocaman’ın en az Daum’un gösterdiği disiplini oyunculara yansıtması gerekli.. Tabii bunu yaparken yıldız oyuncuları da küstürmemeli.. Bakalım yeni sezon bizlere neler getirecek. Hep birlikte izleyip, değerlendireceğiz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder