12 Eylül 2010 Pazar

Spor yazarlığı tam size göre sayın Aykut Kocaman!

"Kayserispor'un ciddi ve organize bir rakip olduğunu biliyorduk. Ama Kayserisporun tuzağına düştük. Bizi orta alana çekerek hatalarımızdan faydalandılar. İkinci yarı toparlanmaya başlamıştık‚ ama kontratakla iki gol attılar. Golleri yedikten sonra hiçbir Fenerbahçelinin görmek istemeyeceği bir durumdaydık. Kayserisporu kutluyorum. "

Evet yukarıda görülen açıklama bir spor yazarına ait değil.. Bu açıklama dün korner dahi atamadan maçı rezil ve kepaze bir şekilde kaybeden teknik direktöre ait!

Daha önce mesleğini değiştir hocam diye yazmıştım.. http://corpse22.blogspot.com/2010/08/hocam-yol-yaknken-meslegini-degistir.html

Görüyorum ki spor yazarlığı konusunda iddialı bir isim olabilirsiniz hocam.. Haydi, yapın şu işi.. Hem kendinizi hem de milyonları üzmekten vazgeçin artık.. Teknik direktörlük size göre değil.. Siz yorumcu olun en iyisi..


6 yorum:

  1. Yahu kimi istersiniz takımın başında? Kim gelse eleştirecek çok şey bulabilirsiniz maşallah. Takımda birçok şey değişti eskiye göre. Bunları görmek çok zor değil. Ama hala skor üstünden, başarı-başarısızlık üstünden hoca eleştiriliyor. Yabancı bir hoca olsa da 2 aylık sürede eleştirmek insafsızlıktır. Kaldı ki eleştirilen kişi Fenerbahçe Futbol Takımı tarihine geçmiş kişilerden birisi; Fenerbahçeli olan, önceliği para olmayacak ender kişilerden birisi. Yıllardır özlem duyulan içimizden bir hoca. İçimizden diyip sarılabileceğimiz kişilerden elimizde kalan tek kişi. Rıdvan Dilmen de böyle bir sabırsızlıkla gitmişti, Oğuz Çetin sabırsızlıkla takımın başına getirilip, gönderilmişti. Ortaya çıkıyor ki sabırsızlık zarar veriyor. Bir Fenerbahçeli için Aykut Kocaman ismi, kişiliği, bir teknik direktörden çok fazlasıdır sanırım. Aragones için bile 1 sene beklendi. Kral'ımız için 1 sene sabredelim. Bu sezon transferde izlediği, altyapıyla ilgili politikası oldukça kronikleşmiş Fenerbahçe algısını bozan şeyler. Sabır biraz. Aykut Kocaman kovulunca siz mi geçeceksiniz takımın başına? Löw geldi, stajyer dediler yıpratmak için herşeyi yaptılar. Hiddink'de de aynı şeyler yaşandı, Osieck'de de. Mourinho da gelse, Alex Ferguson da gelse sizin gibi zihniyetlerden dolayı kovulmak istenir. Ayıptır, yapmayın.

    YanıtlaSil
  2. Dün akşam bana göre iki tane hatası vardı:
    1. Yedek stoper getirmemesi,
    2. İkinci yarı başında Dia ile beraber Özer Hurmacı'yı da oyuna alması lazımdı, 75. dakkada bile olsa almalıydı, saçma sapan semihi tercih etti.
    Birincisi tecrübesizliktense problem değil, ama aykut hoca da denge işlerine girdiyse, yani santos sorun çıkarmasın diye bilicayı getirmediyse o kötü. Isınmaya bile göndermedi santosu çünkü.
    İkincisi için de fiziksel olarak tam hazır olmadan futboldan anlamayan medyanın kucağına atmamak için yapıyosa onu anlarım, ama yine de 15-20 dakika olsun almalıydı.
    Aykut hocaya hala destek veriyoruz. 1 sezon sabretmek lazım. Beşiktaş maçından şansla da olsa 3 puanla ya da en azından 1 puanla çıkarsa baskıdan biraz kurtulur.

    YanıtlaSil
  3. @fb1907tr1923 kim ki gelsin takımın başına? Aykut Kocaman'ın ayağını kaydırdığı Daum gelsin mesela.. Geçen seneki gibi her maçın favorisi biz olsak, biz değil de rakipler beklese sabırsızlıkla 90 dakikanın bitmesine.. Geçen seneki gibi rakibi baskı altına alsak mesela, maçı kazanamasak bile bol bol pozisyona girsek, ya da en azından pozisyona giremesek bile pozisyon vermemek.. Yeni bir hoca gelmiş anlarım ama bu takım bu kadar geriye gitmemeli! Fenerbahçe yahu bu takım.. Geçen sene bu kadronun çok çok eksiği ile son haftaya lider giren takım.. Geçen sene son maçta 30 tane pozisyona giren takım.. Bir de bu seneki takıma bakın.. Kaptanı ile sürekli uğraşan bir hoca, hatayı kendisinde değil de oyuncularında arayan bir teknik direktör, takıma bir şey katmadığı gibi takımı geri götüren bir sorumlu..

    Sabır önemlidir dediğiniz gibi, istikrar önemlidir.. Ama sen bu takımın temel taşları ile oynar, takımın kimyasını bozarsan nesine sabır gösterilir ki? Bir ışık görebiliyor musunuz takımdan? Dün gece oynanan oyunun tek bir olumlu tarafı var mı? Alex gibi futbol tanrısını oyundan çıkarmakla değişiklik yptığını ve takımda patron olduğunu göstermeye çalışıyorsa Aykut Kocaman zor işi.. Bu rüzgar kendisini yine eski takımları Konyaspor ya da İstanbulspor'a kadar atar..

    YanıtlaSil
  4. @adsız,

    Hatalar o kadar çok ki.. Bir kere takım değiliz hala.. Oyuncuların bireysel performansları çok düşük.. Hepsi kendi kafasına göre bir oyun içinde.. Takım olamadık, olamıyoruz ve gidişat olamayacağımızı da gösteriyor.. Geçen seneki performansının üstüne koyan olmadığı gibi, geçen seneki performansına yaklaşan bile yok..

    Takımın kaptanı ile birlik olmak, takımı kaptanı ile ileriye taşımak varken takım kaptanını medya önünde eleştiren, birkaç futbol ulemasının ve kişisel egolarının etkisiyle kaptanı takımdan soğutan bir isim haline geldi sayın Kocaman..

    Emre, Lugano, Mehmet Topuz, Baroni, Santos ve diğerleri.. Hepsi geçen sene gösterdikleri performansı mumla aratıyor.. Takımda bu kadar performansı düşük oyuncu varsa hatayı teker teker oyuncularda aramak saçmalıktan öteye gitmez.. Tamam futbolcular haklı demiyorum, bu kadar da ruhsuz oynanmaz ama saha kenarındaki komutan bu ruhsuzluğa izin veriyorsa ilk suçlu kesinlikle kendisidir..

    YanıtlaSil
  5. Günümüz futbolu Alex gibi futbol tanrılarını mazide bırakalı çok zaman oluyor. Bir takım, takım halinde oynarsa kazanır. Bugün Alex'e bağlısın, ya yarın ALex gidince, futbolu bırakınca? Kimdir dünya futbolunda en önemli futbolcu diye sorsanız büyük çoğunluk Messi diyecektir. Gördük ki yanında oynayabilenler olmayınca, bireysel olarak Messi de iş yok. Çünkü günümüz futbolu kaleci hariç sürekli hareketli, mücadele eden bir yapıya geçti. Artık 10 numara yıldızlar geride kaldı. Alex'i kötülemem. Şu takımda en beğendiğim, hayranı olduğum kişi Alex'tir.

    Zico diyebilirdiniz Aykut'un yerine ama Daum komik olmuş. Daum'u hala takımın başında isteyen zihniyetle fazla tartışmak istemiyorum zaten. Bu taraftar en önemli 2 yıkımını Daum'la yaşadı. Geçen sezonun sonuna kadar lider gitmedik? ilk 8 hafta ve son 10 haftanın arasında koskocaman bir 16 hafta vardı. O dönemleri unuttunuz sanırım. Kaldı ki lider gidelim sezon sonuna kadar; son hafta kaybediyorsan şampiyonluğu eksiksindir. Geçen sezon ki kötü takımmıydı? Kimdi takımı yapan? Eminim Aykut Kocaman'dır.

    Aykut Kocaman'ın hataları olacaktır. Ama yönetimin basiretsizliği yüzünden göreve geç başşlamış ve henüz 2 aylık bir hocayken bu çığırtkanlık abestir. Daum'u istemek ise sizin ufkunuzu gösteriyor maalesef.

    YanıtlaSil
  6. "kim ki gelsin takımın başına? Aykut Kocaman'ın ayağını kaydırdığı Daum gelsin mesela.. Geçen seneki gibi her maçın favorisi biz olsak, biz değil de rakipler beklese sabırsızlıkla 90 dakikanın bitmesine.. " Kadıköy'de bir kasımpaşa maçı hatırlıyorum..Cidden Kasımpaşa sabırsızlıkla bekledi 90 dakikanın bitmesini Corpse..Sonra Kayseri'deki kayseri maçı var..Orda da cidden kayserililer dua etti bitse de gitsek diye..Çünkü o derece baskılı maç yapmıştık ki Cristian 50 metreden füzeyi çıkartmıştı, suleymanu çok iyi uzanmasına rağmen 90'dan golü yemişti..Kayseri şansa bir gol attı da biz çok baskılı oynamamıza rağmen atamamıştık..Sonra o evimizdeki Diyarbakır maçı..Nasıl baskılı oynamıştıkta 1-1 berabere kalmıştık..Bursa maçına hiç girmiyorum bile 2-0 dan maç vermek başlı başına Daum'un dahiyane müdahalelerine rağmen şanssızlıktı..Ey Fenerbahçe taraftarı uyan..Bu takım geçen sene Selçuk'un Sami Yen'de attığı golu bulmasa ligi en iyi ihtimal 4. bitirirdi..Ben sevmem başkanı ama samandıra sıkı yönetimi ilan etmese bu takım son haftaya zaten gelemezdi..Hala Daum'u savunanlar varya hiçbir şey demiyorum..Lig başladı puan kaybedilecek deplasman maçlarını 100 kişiye sorsam 90'ı hem trabzon hemde kayseri maçlarını söylerlerdi..Antep, Bursa, Eskişehir deplasmanları yine aynı şekilde..Birde derbiler kalıyor geriye zaten..Bu deplasmanlarda puan kaybedilmesi yüzünden Mourinho gelse zaten eleştiri yapılmasını haksızlık görüyorum..Hemde daha 2 aydır takımda ve 1 aydır tam kadro ile çalışan bir hocaya hemde Fenerbahçenin kendi değeri olan bir hocaya..Fakat çok kötü top oynadık rezildik o yüzden kızıyorum derseniz anlarım da zaten kayseri de ben hiç iyi oynadığımızı hatırlamıyorum o stadın açılış maçı hariç..Geçen seneki maça baksanız farklı birşey görmezsiniz zaten..Aykut'a ayıp ediyoruz..Övüp bitiremediğimiz Zico 4 maç sonunda 3 galibiyet 1 mağlubiyetliydi..Şu anda 2 mağlubiyet var..Mağlubiyeti sakarya deplasmanındandı..Sakarya o sezon kume dusmustu yanlıs hatırlamıyorsam..Su galatasaraylıların Allah'ın hollandalısına destek olduğumuz kadar desteklesek şu adamı bari..Adam 2. yılında avrupa'dan elendi..Çıt çıkmıyor..Bizde suçlu her zamanki gibi teknik direktör..

    YanıtlaSil